Karamellás-kávés torta cukormázzal vegán
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- Csipet só
- 5 evőkanál kakaópor
- 0,5 dl olaj
- 1 evőkanál almaecet
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál citromlé
- 3,5 dl víz
Krém:
- 7 dl mandulatej
- 1 dl kávé
- 2 csomag karamellás pudingpor
- Csipet só
- Cukor ízlés szerint
- 250 g vegán mascarpone
- 1 Dr. Oetker vegán tejföl
Máz:
- Dr. Oetker cukormáz
Elkészítés:
A tésztához a szárazanyagokat összekeverjük, majd hozzátesszük a maradék hozzávalóval. A tortaformát növényi vajjal kikenjük, kilisztezzük, és a tésztát előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 30-45 percig sütöm. (Sütőtől függ, végezzünk tűpróbát.)
A pudingport kevés tejjel csomómentesre kikeverem, hozzáadom a cukrot, 1 dl kávét, csipet sót, maradék tejet és felfőzöm. Amikor kész még forrón belekeverek 1 kis doboz Dr. Oetker vegán tejfölt és 250 g vegán mascarponét.
A tortalapot 3 felé osztom és a kihűlt töltelékkel megkenem. Hűtőbe teszem 1-2 órára, majd ráformázom a kész cukormázat. Rózsaszirmokkal díszítem.