2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Karamellás-kávés torta cukormázzal vegán

Karamellás-kávés torta cukormázzal vegán

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • Csipet só
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3,5 dl víz

Krém:

  • 7 dl mandulatej
  • 1 dl kávé
  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • Csipet só
  • Cukor ízlés szerint
  • 250 g vegán mascarpone
  • 1 Dr. Oetker vegán tejföl

Máz:

  • Dr. Oetker cukormáz

Elkészítés:

A tésztához a szárazanyagokat összekeverjük, majd hozzátesszük a maradék hozzávalóval. A tortaformát növényi vajjal kikenjük, kilisztezzük, és a tésztát előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 30-45 percig sütöm. (Sütőtől függ, végezzünk tűpróbát.)

A pudingport kevés tejjel csomómentesre kikeverem, hozzáadom a cukrot, 1 dl kávét, csipet sót, maradék tejet és felfőzöm. Amikor kész még forrón belekeverek 1 kis doboz Dr. Oetker vegán tejfölt és 250 g vegán mascarponét.

A tortalapot 3 felé osztom és a kihűlt töltelékkel megkenem. Hűtőbe teszem 1-2 órára, majd ráformázom a kész cukormázat. Rózsaszirmokkal díszítem.

Vélemény, hozzászólás?