2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

2 éves a blog

2 éves a blog

Hihetetlen gyorsan elrepült ez az idő… Ahogy megszületett az ötlet a fejemben, nagyon gyorsan formát is öltött, köszönhetően 2 embernek, aki segített áthidalni informatikai tudásom hiányosságait és elektronikai eszközökkel kötött nem túl rózsás barátságomat… Bízom benne, hogy tudtam kicsit hozzáadni a világhoz, segíteni, más nézőponton keresztül megvilágítani a létet. Lehet sok dolgot fordítva látok az „átlag” emberhez képest, de ki mondja meg, hogy mi a helyes és a jó nézőpont? A megfejtés szerintem erre az, hogy fel kell tenni a kérdést magunknak: épít engem ez a dolog/nézőpont/ember/tárgy… vagy rombol. A következtetést azonban magasabb szemszögből kell látnunk, nem a szituációt nézni, mert lehet, hogy nagyon nehéznek és negatívnak érezzük a helyzetet, de meg kell próbálni a ránk gyakorolt hatását vizsgálni. Lehet, hogy pont azáltal leszel erősebb, bölcsebb, türelmesebb, segítőkészebb, jobb ember.

A kezdetek kezdetén nem akartam „arcot” adni a blognak, az elmúlt években talán túlságosan is bezárkóztam magamba, így az volt a legnehezebb cikk talán, hogy írjak egy bemutatkozást. Úgy láttam a visszajelzések alapján, hogy fontos az embereknek, hogy formához tudják kötni az információkat, fontos a benyomás, befolyásolja, hogy tudunk-e azonosulni egy ember gondolataival, vagy sem. Túl sokszor ítélünk a külső alapján, pedig egyáltalán nem kellene ítélkezni, mert azzal teremtjük a valóságot. Csak tapasztalni kellene, méghozzá mindig a jelenben. Az első hónapokban  gyakran néztem a statisztikákat is, mindig izgalommal kattintottam rá, hogy vajon ma hány ember nézte meg a blogot. Kaptam olyan visszajelzést is, hogy sokkal magasabb lenne az olvasottság, ha bekapcsolnám a hozzászólásokat. Lehet, hogy ugrott volna a nézettség, de nem akartam, hogy a blog a nézőpontütközések és vélemények harctere legyen. Erre van számtalan más platform. Másrészt nem lenne kapacitásom reagálni a hozzászólásokra. Ha bárkinek észrevétele vagy közlendője van, azt bátran megteheti a kapcsolat link alatt. Mindenki szedje ki magának az írásból azt a részt, ami megérinti, segít neki, gondolatot ébreszt benne, a többit vesse el.  Pár hónapja a pontos számlálót is letöröltem, mert valami átrendeződött bennem. Nem volt könnyű időszak, több szempontból is, ahogy sokunknak nem az. Elkezdtem olyan dolgokról írni, amiben nekem is tanításra és gyógyulásra van szükségem. Minden egyes cikket, magamnak is írtam, tanított, én is sokat fejlődtem általa.

Remélem, hogy ezzel másnak is tudtam adni egy kis segítséget, bármiről legyen is szó. Elcsépelten hangzik, de ha már egy embernek segítettem, változtattam pozitív irányba az életén, már megérte ez a rengeteg belefektetett munka. Az utóbbi hónapokban nem került fel havi 1-2-nél több cikk, de innentől megpróbálok újra aktívabb lenni, ha nem is ígérhetem munka mellett a heti egy cikket. Próbálok kicsit gyakorlatiasabb segítséget nyújtó anyagokat írni az elméleti helyett. Hálásan köszönöm a régi, jelenlegi, rendszeres és leendő olvasóimnak a jelenlétét.

Szerettel,

                               Shina

Vélemény, hozzászólás?