2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Vegán párizsi

Vegán párizsi

Hozzávalók:

  • 1 cs sárgaborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Fekete őröltbors
  • Folyékony füst
  • 4 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál céklalé vagy 1 púpos kiskanál céklapor
  • Szabadon válaszható fűszerek ízesítésre: füstölt vagy sima pirospaprika, őrölt kömény, chilipehely, zöldségek (zöldborsó, pritaminpaprika)

Elkészítés:

A sárgaborsót átválogatom, egy éjszakára beáztatom. Másnap odateszem főni, annyi vízzel, hogy épp csak ellepje. Sózom és hozzáadom a többi hozzávalót, a lereszelt fokhagymát csak az utolsó fázisban adom hozzá. A végén sűrűn kevergetem, mert kevés vízzel fő, nehogy leragadjon. Mikor kész, botmixerrel pürésítem. Olajjal kikent formába öntöm, majd miután kihűlt, hűtőbe teszem, dermedés után lehet szeletelni. Ha rugalmasabb állagot szeretnénk, adhatunk a recephez agar-agart.

Vélemény, hozzászólás?