Burgonyás házikenyér kovásszal
Hozzávalók:
- Fél kiló liszt (fele fehér, fele teljes kiörlésű)
- 2 burgonya
- Só
- Kovász
Elkészítés:
A liszttel összekeverem a langyos vízzel kikevert kovászt (meg szoktam várni, még egy normál befőttesüveg feléig feljön, 1 kanállal kiveszek belőle, tovább etetés céljából, többi megy a liszthet. Kovász készítéséről bővebben neten sok hasznos info, víz és liszt szükséges csak hozzá…) Dagasztom pár percig, félrerakom 1 órára. Addig megfőzöm krumplit, összetöröm. 1 órára elteltével hozzáadom a kihűlt krumplit, adok hozzá sót, dagasztom egy ideig. 4-5 órát kelesztem, majd 180 fokon 50 percig sütöm. Hőálló csészében rakhatunk egy kis vizet a sütőbe, hogy a kenyér még puhább legyen. Isteni, puha, laktató kenyér.