„Nemtúrós” torta, csak az íze, kölesből, friss gyümölcsökkel
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg növényi vaj
- ízlés szerint édesíteni, de nem fontos
Töltelék:
- 1 bögre köles
- 2 és fél , 3 bögre víz
- pici só
- ízlés szerint édesítő
- vanília
- 2 csepp doterra citrom olaj , ha nincs bio citromhéj.
Elkészítése: A darált kekszet a szétmorzsolt növényi vajjal összegyúrom, letapicskolom a forma aljába. Kölest megfőzöm, hozzáadom a hozzávalókat, s botmixerezem annyira, hogy kicsit darabos maradjon, ez adja a túró hatást. A citromolajat csak a végén rakom bele, mikor már nem túl forró. Rákenem a kekszes alapra , majd friss idénygyümölcsökkel díszítem.