2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Test, lélek és szellem

Test, lélek és szellem

Ép testben ép lélek, tartja a mondás. Vagy inkább ha ép a lélek, ép a test is?

Bármennyire is materiális világban élünk, el kell fogadnunk, hogy természeti és szellemi lények vagyunk. Amióta ember az ember, azóta foglalkoztatja, hogy az anyagi testünkön kívül van egy rész, ami a halállal nem lesz az enyészeté. Hajdanán az ókori nagy filozófusainkat (Arisztotelész, Platón, Püthagorasz, Szókratész) is foglalkoztatta a lélek és a szellemiségünk témája.

A nagy vallások és filozófiai irányzatok is megkülönböztetik az ember fizikai és szellemi részeit. Az ideológiák nagy része testet, lelket és szellemet különböztet meg. Bizonyos hitrendszerek csak testet és lelket különböztetnek meg, de ez sokszor fakad a források félrefordításából. Gyakran az eredeti forrás több kifejezést használ a szellemi részekre, még a fordításban csak egy szót használnak a lélekre, több esetben pedig a szellemmel azonosítják.

 A Biblia forrása alapján az ember test, lélek és szellem egysége. A test és szellem között a lélek teremt kapcsolatot.

“Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. “ (1. Thesszalonika 5:23)

A test a külső anyagi rétegünk, aminek funkciója a külvilággal való kapcsolat.

A lelket erre az életre kapjuk, ami nagyban befolyásolja a személyiségünket. A lélekhez tartozik a hit, emlékek, hozzállás, és az érzelmek is.

A szellemhez az élet jelentése, célja és a szeretet kapcsolódik.

A materiális, anyagi sík, vagyis a test, mindig a finomabb szellemi sík leképeződése. Ha a tudatunkban (felsőbb szinteken)  nincs valami rendjén, vagy a harmónia felbomlott bármelyik szinten, akkor jelentkezik a betegség. Ezt a régi idők gyógyítói tudták, amikor még nem voltak ennyire eltávolodva a természettől az emberek, hogy az EGÉSZség, a test, a lélek és a szellem harmóniáján, épségén múlik. A három szint hatással van egymásra és kölcsönhatásban van egymással.

A betegséget mindig úgy fogjuk fel, mint valami rossz, rajtunk kívül eső dolog. Pedig minden betegség a szervezet intelligens jelzése, hogy változtassunk életünkön, gondolkodásunkon. Figyelmeztet, hogy rossz úton vagyunk, változtatásokra, átalakulásokra és fordulatokra van szükség az életünkben.

Immáron a mai orvostudomány nagy része is elismeri, hogy a gyógyszerekkel és műtétekkel csak a tüneteket enyhítik vagy szüntetik meg, a kiváltó ok ugyanúgy megmarad. Így a gyógyulás csupán időleges illetve felszínes. A holisztikus gyógyítás sajnos nem mindig az egészségügy érdeke, óriási pénzek forognak benne. Több nemes orvos is kezdi rávilágítani társait arra, hogy a jövő a holisztikus gyógyászaté, ami nem újkeletű. Dr. Papp Lajos nemes szívsebészünk is azon a véleményen van, hogy az egészség megőrzésében a boldogság, a pozitív rezgés, a testi, lelki és szellemi öröm megélése nagyban hozzájárul.

A mindennapi gondolkodásunk és hitrendszerünk hat az érzelmeinkre és érzéseinkre, ami pedig óriási hatással van a viselkedésünkre.

Sajnos a mai civilizációs életmódunk maximálisan hozzájárul betegségeink kialakulásához. A sok munkahelyi és társadalmi stressz magával hozza a családi sztressz kialakulását is. Rengeteg ember a karmájától eltérő rabszolgamunkát végez, sokszor a megélhetéshez éppen elegendő pénzért. Megelőzésképp amin legkönnyebben tudunk változtatni, az a gondolkodásunk és a hozzáállásunk…

Ha már kialakult a betegség, természetesen mindig el kell menni orvoshoz. Azonban ha teljes és hosszútávú gyógyulást szeretnénk, akkor mindig gondolkozzunk, hogy milyen más gyógymóddal tudjuk kiegészíteni, ami a lelkünket is szellemünket is gyógyítja. Manapság nagyon sok lehetőségünk van rá, álljon itt pár alternatíva:

  • Német új medicina (germán gyógytudomány): Dr. Hamer nevéhez fűződik, aki több ezer betegét megfigyelve lejegyezte, hogy milyen lelki problémák és nem várt sokkhatások, milyen szervi elváltozásokat okoznak. A testi tünetek és lelki okok közötti kapcsolatra világít rá, ami órási segítség a gyógyulásban és a megelőzésben.
  • Pszichotronika, avagy szellemsébészet: a szellemgógyászok a betegséget lélek, illetve a szellem szintjén kezelik. A három szint harmóniájának és tisztításának elvégzése után kerülhet csak sor a gyógyításra. Én kipróbáltam, működött, de akinek nincs hite, az bele se kezdjen.
  • Kineziológia: eszköze az izomterhelés. A módszer megkeresi az energetikai elakadások okát, ezek oldásával gyógyít.
  • Homeopátia: a hiányzó rezgések és információk bevitelével gyógyít.
  • Biorezonancia: ez egy elektromágnases rezgésekkel dolgozó gyógymód. Alkalmas a test állapotának felmérésére és gyógyítására. Sokszor a testi szinten még nem megjelent betegségeket is kimutatja, megelőzésre is megfelelő eszköz.

Ezen felül még nagyon sok lehetőség áll rendelkézésünkre, én csak a legismertebbekről tettem említést. A fent említett alternatívákat mind kipróbáltam, volt amire csak egyszer volt lehetőségem, van amire többször. Nekem az adott problémára  3 módszer  teljes hatásfokkal, orvos nélkül segített: első helyen a pszichotronika áll. A homeopátia egy több évvel ezelőtti hónapokig elhúzódó problémára volt megoldás. Az új  medicina pedig segít, hogy egy tünet végén leessen a tantusz és máskor tudjam, hogy mire figyeljek, ha egy adott szituáció, lelki állapot áll fenn.  A biorezonanciát sajnos csak kétszer volt alkalmam kipróbálni, de hihetetlen információk jöttek le a mérés során, amit a “gép” nem tudhatott. (Egy példával élve a természetgyógyász megkérdezte, hogy milyen extrém sportot űztem tinikoromban? Elkerekedett szemekkel néztem rá, motyogva, hogy az agresszív görkorcsolya szerelmese voltam. Elképedésemet kielégítve elmondta, hogy abban az időszakban, az extrém mennyiségű adrenalin termelődés miatt enyhén károsodott a vesém…) Nekem ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy higgyek az eredményekben, de a további információk is alátámasztották a mérés pontosságát.

 Egy dologra mindig figyeljünk, nagyon fontos, hogy a megfelelő szakemberhez menjünk!

A cikket egy Wass Albert idézettel szeretném befejezni:

“A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek.”

Szerettel,

Shina

Források:

https://bible.org/seriespage/2-man-trinity-spirit-soul-body

http://medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/__a_test__a_lelek_es_a_szellem_harmasa_adja_meg_az_egeszseget

Képek:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?