Hamis májpástétom
Hozzávalók:
- 20 dkg élesztő
- 2-3 dl víz
- 15 dkg szójaliszt, ha nincs jó a sima liszt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg dió
- 1 kisebb pritamin paprika
- 1 kisebb kápia paprika
- 3-4 evőkanál majoránna
- Só
- Folyékony füst
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
Elkészítés:
A hagymát és a paprikát nagyobb csíkokra összevágjuk. A diót ledaráljuk. Az élesztő kivételével minden hozzávalót turmixgépbe rakunk és összeturmixoljuk. Az élesztőt egy serpenyőbe belemorzsoljuk, ráöntjük a összeturmixolt hozzávalókat, lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett, körülbelül 20 perc alatt sűrűre főzzük. Ha túl hígra sikeredett, zsemlemorzsával lehet sűríteni a pástétomon.