2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Van választásod

Van választásod

Sokunkban megfogalmazódhat a kérdés, hogy miért van az, hogy egyes embereknek látszólag könnyebb az élete, másoknak nehezebb? Egyes emberek vidámak, pozitívak és reményekkel telik, mások állandóan panaszkodnak, pesszimisták és befásultak. Van, akinek könnyen és gördülékenyen megy minden, van, akinek nagy nehézségek árán.

Az első kérdés, amit feltehetünk magunknak, hogy valóban az „életünket” éljük-e, azt csináljuk-e, amire hivatottak vagyunk, vagy csupán kényszermegoldásokkal éljük a mindennapjainkat. Második kérdés, amit őszintén válaszoljunk meg magunknak, hogy milyen a szemléletünk? Csak a rosszat látjuk a dolgokban, vagy még a rosszban is meg tudjuk látni a jót? Szemléletünket nagyban befolyásolja családi és baráti közegünk, mintáink, de a döntés mindig a mi kezünkben van.

A körülöttünk lévő környező világ mindig a belső világunk kivetülése. Rezgésünk, gondolataink, világnézetünk mindig a fejlődésünkhöz legmegfelelőbb világot vonzza körénk. Sokszor azért kapnak bizonyos emberek nehezített életet, mert sokkal nagyobb benne a fejlődés lehetősége. Higgyünk benne, hogy Isten mindig csak annyit ad, amit az ember elbír. Azt pedig soha ne felejtsük el, hogy nem látunk bele egy másik ember életébe, még ha jól ismerjük is, hogy milyen problémákkal küzd a lelke mélyén. Mert mindenkinek van, nem kevés, kinek ez, kinek az adatott. Másrészről, ami egyik embernek probléma, az lehet, hogy a másiknak nem az és ez fordítva is igaz. Ettől szép a világ, hogy mindannyian mások vagyunk, és ki tudjuk egészíteni a másikat, segíteni neki.

„Ha egyik nap gyönyörű a világ, a másik nap barátságtalan, a különbség én vagyok.” (Rudolf Steiner)

Az egyetlen dolog, amit megválaszthatunk, és ami felett hatalmunk van, az élethez való hozzáállásunk, szemléletünk. Nagyon sok minden változik jelenleg a Földön, mind energetikailag, mind fizikailag, ezt nap, mint nap tapasztalhatjuk. A társadalom egyre erősebben ketté fog válni, a világnézetbeli különbségek pedig egyre csak nőni fognak. Van, aki a magas rezgésen való életet választja majd: a szeretetet, optimizmust, mások felemelését, tiszteletét, biztatását és segítését választják. Ők azok, akik a közjó érdekében léteznek majd, az univerzum törvényeivel összhangban, határtalan lehetőségekkel. Ezáltal tudnak egyfajta áramlásban létezni, ami a megelégedettség és boldogság érzését adja. A társadalom másik része alacsony rezgésen marad: a félelem, a kilátástalanság, a harag, az irigység, mások hibáztatása és lehúzása jellemzi majd cselekedeteiket, érzéseiket és gondolataikat. Ők ezek után is csak magukat fogják előtérbe helyezni, mert tévesen azt hiszik, csak így lehet jobb az életük, csak így lehet több nekik. Minden másodpercben dönthetünk, hogy melyik „oldalt” válasszuk. Tudom, sokszor nagyon nehéz, a legnagyobb harcot önmagunkkal és hitrendszerünkkel kell megvívni.

Az olló szétnyílása sok éves barátságok és kapcsolatok megszűnését okozza majd, ezt talán már egy ideje tapasztalhatjuk is. Az emberek szó szerint „elrezegnek” majd egymás mellől, mások „összerezegnek”, vagyis elválik az ocsú a búzától, a zsákok pedig megtalálják foltjaikat. Azt pedig csak Te tudhatod egyes egyedül, hogy meddig mozdítja előre egy kapcsolat a fejlődésedet, és hol az a pont, ahol csak felesleges szenvedést okoz. Nagyon sok erő és rugalmasság kell majd az elkövetkezendő változásokhoz, de egyet ne felejtsünk: bármit elvehetnek tőlünk, sok mindent elveszíthetünk, de a hitünket soha. Mi választunk, hogy látjuk a világot. A választásainknak mindig vannak következményei. Ha sikerül huzamosabb ideig magas rezgésen maradnunk, onnantól kezdődnek majd a csodák. Sokszor túl hamar feladjuk. A jó még több jót vonz, a rossz még több rosszat és nehézséget. Minden egyes perc, amit a rossz meglátásával és éltetésével töltünk, csak minket rombol, „elvesztegetett idő”.

A szeretet és türelem mindent meggyógyít. Kívánok mindenkinek rengeteg erőt, hitet és optimizmust az elkövetkezendő változásokhoz.

Szeretettel,

Shina

Képek:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?