2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Bodzavirágos kovászos palacsinta, alma-bodza dzsemmel

Bodzavirágos kovászos palacsinta, alma-bodza dzsemmel

Hozzávalók (6 darabhoz) :

  • 4 nagyobb bodzavirág
  • 1 nagy evőkanál kovász
  • 1 bögre liszt
  • Körülbelül 2 dl víz
  • Kókuszzsír
  • Csipet só
  • Házi alma-bodza dzsem

Elkészítés:

1 dl vízben feloldok egy evőkanál kókuszzsírt. A bodzavirágokat levágom, hogy minél kisebb zöld rész maradjon, egy fehér tálba rakom, kicsit megrázogatom, hogy a megbúvó apró bogarak is kiessenek. A kovász, lisztet elkeverem a megolvasztott kókuszzsírral, egy csipet sóval és annyi vizet adok hozzá, hogy kicsit sűrűbb palacsintatészta állaga legyen. Én többféleképpen is próbáltam kisütni a bodzavirágokkal, de legegyszerűbb, ha elkeverem a tésztával. A teflont is olajozhatjuk kicsit, így biztosan nem fog leragadni. Alma-bodza házidzsemmel kentem meg a palacsintákat. (https://shina.hu/alma-bodza-dzsem/).

Vélemény, hozzászólás?