Bodzavirágos kovászos palacsinta, alma-bodza dzsemmel
Hozzávalók (6 darabhoz) :
- 4 nagyobb bodzavirág
- 1 nagy evőkanál kovász
- 1 bögre liszt
- Körülbelül 2 dl víz
- Kókuszzsír
- Csipet só
- Házi alma-bodza dzsem
Elkészítés:
1 dl vízben feloldok egy evőkanál kókuszzsírt. A bodzavirágokat levágom, hogy minél kisebb zöld rész maradjon, egy fehér tálba rakom, kicsit megrázogatom, hogy a megbúvó apró bogarak is kiessenek. A kovász, lisztet elkeverem a megolvasztott kókuszzsírral, egy csipet sóval és annyi vizet adok hozzá, hogy kicsit sűrűbb palacsintatészta állaga legyen. Én többféleképpen is próbáltam kisütni a bodzavirágokkal, de legegyszerűbb, ha elkeverem a tésztával. A teflont is olajozhatjuk kicsit, így biztosan nem fog leragadni. Alma-bodza házidzsemmel kentem meg a palacsintákat. (https://shina.hu/alma-bodza-dzsem/).