Fűszeres sült tofu, medvehagymás burgonyapürével
Hozzávalók:
- Tofu
- Olívaolaj
- Só
- Színes bors
- Fokhagyma
Olívaolajat elkeverem sóval, őrölt színes borssal, fokhagymával, ezzel bekenem a szeletekre vágott tofut, s állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Utána kisütöm.
Burgonyapüréhez:
- Burgonya
- Só
- Kurkuma
- Pici őrölt szerecsendió
- Medvehagyma
- Növényi vaj
- Rizstej
Elkészítése: burgonyát sós vízben megfőzöm, adok hozzá fél mokkáskanál kurkumát, ettől szép sárga lesz a színe. Növényi vajon megfuttatom az apróra vágott medvehagymát. A burgonyát leszűröm, összetöröm, hozzáadom a medvehagymát, s az egészhez öntök rizstejet, annyit, amilyen sűrűre szeretném. Ha kell még sózom, ízesíthetem pici szerecsendióval, akár őrölt színes borssal is.