2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Zene, mint a gyógyítás eszköze

Zene, mint a gyógyítás eszköze

Az ősi Távol Keleten tudvalevő volt az emberek számára, hogy a hangokkal gyógyítani és harmonizálni lehet a testet. Az emberi énekhangokat, ritmusokat, bizonyos magánhangzók és mássalhangzók zengetését, a hangszerek segítségével megszólaltatott hangokat, valamint a dallamokat gyógyításra használták. Ez azonban csak a hangok hatásának az egyik része: a másik oldalon ártalmas és megbetegítő hatásuk is lehet. Számos kutatás folyt a hangok emberi szervezetre gyakorolt hatásának témájában. Egyik legjelentősebb kutató Erich Körbler (1939–1994) volt. Körbler felfedezte, hogy a hangoknak élettani hatásai vannak, mi több, a hangok alacsonyabb frekvenciáit nem csak hallószervünkkel, hanem testünk minden egyes sejtjével érzékeljük. Másik jelentős kutató Gün­ter Haf­fel­der volt, aki hagyományos EEG-méréssel bizonyította, hogy bizonyos hanghullámok rendkívül pozitív hatással bírnak az agy elektromos tevékenységére. 

Vannak bizonyos frekvenciák, amik harmonikusan hatnak az emberi szervezetre, mások zavart okozhatnak benne. A zeneiparban ma a 440 Hz az elfogadott mérték, amit 1955-ben a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) fogadott el. Tudvalevő, hogy a 440 Hz egy természetellenes hangfrekvencia, ami diszharmóniát okoz a szervezetben. A világegyetemmel matematikailag is harmóniában levő frekvencia a 432 Hz lenne.

Érdekességképp a háztartásunk elektromos energia ellátásának hálózatfrekvenciája 50 Hz, ez az elektronikus gépeink „hálózati hangjaként” van jelen.  Ennek sajnos folyamatosan ki vagyunk téve és a szervezetre nincs túl jó hatással.

Egy zseniális tudós mondata álljon itt argumentumként, hogy mennyire fontos egy ember életében a hang, zene és frekvencia:

„Ha meg akarod találni az Univerzum titkait, gondolkodj energiákban, frekvenciákban és rezgésekben” – Nikola Tesla

Tesla találmányaival gyökerestül változtatta volna meg a világot, ha nem lettek volna a gazdasági/pénzügyi és politikai ellenérdekek…

Napjainkban nagyon nehezen tudod elkerülni, hogy ne találkozz a diszharmonikus frekvenciákkal. Így ha engedi időd, lazítás mellett hallgasd az alábbi gyógyító frekvenciákat és meditációs zenéket (youtubon rengeteget találsz). Emellett ha teheted, egyszerűen ülj ki a kertbe és hallgasd a madarak és élőlények nyugtató/gyógyító hangjait.

  • 174 Hz: ez a frekvencia segíthet enyhíteni és megszüntetni a fizikai fájdalmakat
  • 285 Hz: hasznos sebek, szöveti sérülések kezelésére
  • 396 Hz: segít a célok elérésében
  • 417 Hz: megtisztítja a traumatikus élményeket, és törli a múltbéli események negatív hatásait
  • 528 Hz: megjavítja a sérült DNS-t, növeli az életenergiát, elősegíti a gyógyulást
  • 639 Hz: ez a frekvencia a harmonikus kapcsolatok kialakulását vonzza
  • 741 Hz: tisztítja a sejteket a toxinoktól, vírusoktól, baktériumoktól
  • 852 Hz: ez a frekvencia segít theta szinten együttműködni a tudatalattival, erősíti az intuíciót
  • 963 Hz: aktiválja a tobozmirigyet és eltávolítja a felesleges programokat.

Ezenfelül a hangtál terápia, bizonyos magánhangzók és mássalhangzók kitartása és zengetése is pozitív hatással van a szervezetre. Erről bővebben az első linken olvashattok.

A különböző frekvenciák más-más csakrához kapcsolódnak, így ha a csakráinkban elhangolódás tapasztalható, akkor a gyógyítás és helyreállítás érdekében is bevethetjük ezeket a zenéket:

396 Hz a gyökércsakrához tartozik, a 417 Hz a szakrális csakrához, 528 Hz a napfonat csakrát gyógyítja, 639 Hz a szívcsakrát, 741 Hz a torokcsakra működését harmonizálja, 852 Hz a harmadik szem csakra gyógyító frekvenciája. A koronacsakrát a CSEND hangolja be.

A csakrákhoz szolmizációs hangok is tartoznak: gyökércsakra – dó; szakrális csakra – ré; napfonat csakra – mi; szícsakra – fá; torokcsakra – szó; harmadik szem csakra – lá; koronacsakra – ti.

Az utószó jogán mindig azt hallgasd, ami pozitív hatással van rád, nyugtatja a lelked, és boldogságot okoz. A szervezeted tudja, mire van szüksége. Ha egy zene hallgatása rossz érzést, feszültséget vált ki belőled, kapcsold ki. Ha vidámsággal tölt el, hangosítsd fel! 😊

Szeretettel:

Shina

Források:

http://tgy-magazin.hu/egeszseges-eletmod/hang-es-zene-mint-gyogyito-informacio

https://ujvilagtudat.blogspot.com/2013/08/440-hz-es-zene-osszeeskuves-hogy.html

https://www.lelektancoltatas.hu/test-rezgesenek-hangolasa-gyogyitasa/

http://eljunktudatosan.hu/hko-gyogymodok/gyogyito-hangfrekvenciak.html

Fotók:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?