Fermentált zöldségleves
Hozzávalók:
- Fél fej vöröshagyma
- Negyed fejeskáposzta
- Fermentált zöldségek: cukkini, sárgarépa, karalábé, fokhagyma, karfiol, brokkoli)
- Kevés szójaszósz
- Só
- Feketebors
- Házi vegeta
- Növényi zsiradék
- 1-1,5 liter víz
Elkészítés:
A vöröshagymát apró darabokra vágom, kókuszzsíron megpirítom. A kis darab fejeskáposztát felcsíkozom, hozzárakom a hagymához dinsztelődni. (Lehet ezt is fermentálni előtte). Sózom, borsozom, hozzáadok 2 kiskanál házi vegetát (helyettesíthető sima vegetával esetleg leveskockával) és egy kis szójaszószt. Ha a káposzta megpuhult, hozzáöntök körülbelül 1-1,5 liter vizet és 1 befőttesüvegnyi feldarabolt fermentált zöldséget a levével együtt. 14 napig fermentáltam a zöldségeket sós vízben (1 liter vízhez 20 g só), de erről lesz egy bővebb poszt. A fermentált zöldségekkel együtt rottyintottam rajta még egyet és kész is lett a szuperegészséges, savanykás ízvilágú leves…