2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Fermentált zöldségleves

Fermentált zöldségleves

Hozzávalók:

  • Fél fej vöröshagyma
  • Negyed fejeskáposzta
  • Fermentált zöldségek: cukkini, sárgarépa, karalábé, fokhagyma, karfiol, brokkoli)
  • Kevés szójaszósz
  • Feketebors
  • Házi vegeta
  • Növényi zsiradék
  • 1-1,5 liter víz

Elkészítés:

A vöröshagymát apró darabokra vágom, kókuszzsíron megpirítom. A kis darab fejeskáposztát felcsíkozom, hozzárakom a hagymához dinsztelődni. (Lehet ezt is fermentálni előtte). Sózom, borsozom, hozzáadok 2 kiskanál házi vegetát (helyettesíthető sima vegetával esetleg leveskockával) és egy kis szójaszószt. Ha a káposzta megpuhult, hozzáöntök körülbelül 1-1,5 liter vizet és 1 befőttesüvegnyi feldarabolt fermentált zöldséget a levével együtt. 14 napig fermentáltam a zöldségeket sós vízben (1 liter vízhez 20 g só), de erről lesz egy bővebb poszt. A fermentált zöldségekkel együtt rottyintottam rajta még egyet és kész is lett a szuperegészséges, savanykás ízvilágú leves…

Vélemény, hozzászólás?