Spárgapörkölt rizzsel
Hozzávalók:
- 1 csomag spárga
- 1 bögre rizs
- Házi vegeta
- Füstölt pirospaprika
- Őrölt feketebors
- Kókuszzsír
- Víz
Elkészítés:
A rizst átmostam, 2,5 szeres sós vízben megfőztem. Én kerekszemű rizst készítettem, szeretem, ha a rizs kicsit mászkos, tapadós. A spárgát jól megmostam, ha szükséges törjük le a fás végét. Feldaraboltam és kókuszzsíron 2 nagy kanál házi vegeta és 1 dl víz kíséretében megpároltam. A végén adtam hozzá a füstölt pirospaprikát és feketeborsot. Sót nem igényelt a házi vegeta elég sós volt. (https://shina.hu/hazi-vegeta/). Ha lett volna itthon vöröshagyma, azzal készítettem volna a pörköltalapot, de így sokkal ízesebb lett. A házi vegetában van vöröshagyma, fokhagyma, zeller, sárgarépa, fehérrépa, zöldpaprika, karalábé, zöldség zöldje és paradicsom is (lásd: recept). Érdemes elkészíteni, levesekhez, vega pörköltökhöz kitűnő alap.