2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vegán „kenőmájas”

Vegán „kenőmájas”

Hozzávalók:

  • 400 g sárgaborsó
  • Kisebb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Zabpehely
  • Bors
  • Füstölt piros paprika
  • Őrölt babérlevél
  • Folyékony füst
  • Majoranna
  • Friss bazsalikomlevél
  • Kis céklalé

Elkészítése:
400 g sárgaborsót előző este beáztatok. Másnap felteszem főni annyi vízben, hogy épphogy ellepje. Sózom, borsozom, egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágva hozzáteszek, kicsi őrölt babérral , folyékony füsttel megbolondítom, kicsi füstölt piros paprikát szórok rá. Sűrűre főzöm, a végén 3-4 gerezd fokhagymát reszelek bele. Céklalét adok hozzá kb. 2 evőkanállal, ettől lesz rószaszínes színe ( előtte lereszeltem apróra, majd kinyomkodtam szűrőn át a levét). Teszek még bele 4-5 kanál zabpelyhet. Botmixerrel pépesítem. Két felé osztom. A másik feléből „parizer” lesz, recept nemsokára.😉
A „májasnál” a felébe egy evőkanál majorannát teszek, és egy csokor friss bazsalikom levelet darabolok bele. Durván adja a májas ízt! Ajánlom kipróbálásra! 

Vélemény, hozzászólás?