2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Burgonyás házikenyér kovásszal

Burgonyás házikenyér kovásszal

Hozzávalók:

  • Fél kiló liszt (fele fehér, fele teljes kiörlésű)
  • 2 burgonya
  • Kovász

Elkészítés:

A liszttel összekeverem a langyos vízzel kikevert kovászt (meg szoktam várni, még egy normál befőttesüveg feléig feljön, 1 kanállal kiveszek belőle, tovább etetés céljából, többi megy a liszthet. Kovász készítéséről bővebben neten sok hasznos info, víz és liszt szükséges csak hozzá…) Dagasztom pár percig, félrerakom 1 órára. Addig megfőzöm krumplit, összetöröm. 1 órára elteltével hozzáadom a kihűlt krumplit, adok hozzá sót, dagasztom egy ideig. 4-5 órát kelesztem, majd 180 fokon 50 percig sütöm. Hőálló csészében rakhatunk egy kis vizet a sütőbe, hogy a kenyér még puhább legyen. Isteni, puha, laktató kenyér.

Vélemény, hozzászólás?