2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

A betegségek lelki okai (N-V)

A betegségek lelki okai (N-V)

Az előző cikk folytatásaként következzen a legsűrűbben előforduló betegségek lelki okai az N betűtől.

Nátha: elvonulási lehetőséget ad az emberek elől. Érzelmek, amelyek kitörésre várnak.

Germán gyógytudomány: el akarsz zárkózni a külvilágtól, a kommunikációtól. Rideggé, hideggé válás.

Ilyenkor megállásra van szükséged azért, hogy tisztán láthasd az életed és erőt gyűjts. Használd ki, hogy új hozzáállást építs fel magadban, és takarítsd ki magadból mindazt, amire már nincs szükséged.

Nyaki problémák: a rugalmasságot jelképezi. Merev nyak csökönyösséget és szűklátókörűséget is jelenthet. Nyaki feszültséget az is okozhat, ha bizonyos érzelmeket le kell nyelned, ami nehezedre esik.

Germán gyógytudomány: nincs összhangban az eszed és a szíved, mást súg az egyik, mint a másik.

Rugalmasnak kell lenni és több szemszögből, objektíven kell a dolgokra tekinteni. Tudatosítsd, ha az eszed és a szíved nincs harmóniában.

Nyirok betegségei: érzelmi zárlatra, érzelmek elfojtására és tagadására utalhat.

Germán gyógytudomány: figyelmeztető jel. Az elmét ismét az élet legfőbb dolgai, a szeretet és a boldogság felé kell fordítani.

Arra figyelmeztet, hogy figyelj a gondolataidra, irányítsd jól az érzelmeidet, fogadd el az öröm áramlását. Vissza kell térned a lényegi dolgokhoz, mint a szeretet és a boldogság, az anyagi dolgok helyett.

Orrvérzés: csalódás, valamivel kapcsolatban csökken az örömöd. Azt érezheted, hogy nem szeretnek, nem becsülnek meg.

Germán gyógytudomány: önfeláldozás. Igény a megbecsülésre. Mellőzöttség és el nem ismertség érzése.

Meg kell tanulnod önmagadat szeretni és elismerni. Boldogságod csak attól függ, hogy mit gondolsz magadról.

Pajzsmirigy: túl vagy alulműködés akkor is jelentkezhet, ha úgy érzed, hogy lenyeled a haragodat, hogy az élet igazságtalan veled. Golyva: kapcsolódik az élni vágyásodhoz. A golyvák a szorongásaidtól, intenzív, de kifejezésre nem juttatott érzelmeidtől is kialakulhat. Az életet fojtogatónak érezheted. Ha alulműködés következtében jött létre, akkor defetista személyiségre, elkeseredettségre utal.

Germán gyógytudomány: ha alulműködik, félsz a változástól, elszigetelődsz, hidegen hagynak a dolgok. A túlműködés a távlatok elérésére irányuló akaratra utal. Nincs határozott jövőképed. Élet habzsolása.

Meg kell tanulnod szabadon kifejezni magad, vágyaidat, érzéseidet, el kell fogadnod az élet változásait. Fel kell hagynod az áldozat szereppel, pozitívabb hozzáállást kell tanúsítanod. Bíznod kell magadban, és kezedbe kell venned életed irányítását, hogy céljaidat elérd.

Rákos daganat: elfojtott érzelmek, aggodalom, ellenérzések, amit sosem mertél kifejezni.  Gyorsan is kialakulhat, szeretett személy, vagy munkahely elvesztését követően, de általában többéves belső konfliktus következménye, mint a bűntudat, sebek, kínok, bosszúságok, utálat, zavartság és feszültség. A rákban szenvedő emberek gyakran szeretetreméltóak, odaadóak és figyelmesek, érzékenyek, de saját érzelmeiket elnyomják magukban. Általában valakivel, vagy egy élethelyzettel szemben érzett gyűlölet (mélyre van ásva, nincs szembesülés), ami a sejtek önpusztítását beindítja.

Germán gyógytudomány: elfojtott harag, bánat, gyűlölet.

Figyelj magadra! Ahelyett, hogy folyamatosan mások igényeit elégíted ki, teljesítsd be a saját kielégítetlen vágyaidat. El kell engedned azt a sok ellenérzést, bűntudatot, belső konfliktust, ami azért alakult ki, mert csak másokért éltél.  Fogadd el olyannak magad, amilyen vagy. Hagyj fel régi erkölcsi szokásaiddal és beidegződéseiddel. A gyógyulás szempontjából fontos, hogy elfogadd a betegség tényét.

Reuma: emberekkel, vagy helyzetekkel szembeni rugalmatlanságra utal. Igazságtalanságokat elszenvedő áldozatnak tartod magad. Savanyúnak érzed az életet. Kicsi az önbecsülésed.

Germán gyógytudomány:  tehetetlenségérzet, szeretethiány, keserűség, neheztelés. Önmagadat és kapcsolataidat nem tudod elfogadni.

Tudatára kell ébredned a nagy szeretetigényednek. Meg kell tanulnod magadról gondoskodni, felvállalni az érzéseidet, elfelejteni az áldozat szerepet és kezedbe venni életed irányítását.

Székrekedés: szorongás, ragaszkodás elavult gondolataidhoz, anyagi javaidhoz. Bizonytalanságod miatt kicsinyessé válhatsz. Félsz az ítéletektől, ez megakadályoz abban, hogy előrehaladj.

Germán gyógytudomány: nem szeretsz adni, ragaszkodás.

Mikor engedted meg magadnak utoljára, hogy igazán önmagad legyél? El kell engedned mindazt, ami már nem szolgál téged. El kell szakadnod a múlttól, előre kell nézned és izgalmasabb életet élni.  Légy lazább és bízz az életben!

Szívpanaszok: szeretettel kapcsolatos problémák, szomorúság, elfojtott érzelmek.  Túl ideges, szorongó és sérülékeny vagy ahhoz, hogy megőrizd az érzelmi egyensúlyodat. Túl sok düh, frusztráció, utálat, önutálat forrong benned.

Germán gyógytudomány: túl sok benned a gyűlölet és részvét, nem a szíved szerint élsz.

Az életet úgy kell befogadnod, mint egy gyereknek: kíváncsisággal, örömmel, nyitottsággal, lelkesedéssel. Ne vedd túl komolyan és szeresd önmagad. Nyisd ki a szíved és töltsd meg szeretettel.

Torokpanaszok: kreativitás megélésében és az önkifejezésben problémáid lehetnek. Torokfájás: bűntudat a kimondott vagy ki nem mondott dolgok miatt. Torokbántalmak utalhatnak még arra, hogy nehezen fogadod el az életed. Bizonyos dolgokat nem tudsz lenyelni.

Germán gyógytudomány: nem tudod, nem mered kimondani, amit szeretnél, nem vállalod fel magad.

Tanuld meg kifejezni önmagad és érzéseid. Vállald fel önmagad és éltesd a kreatív energiáidat.

Trombózis: zárlat a szeretet felszabadításában és áramoltatásában. Nehézségek, amivel úgy érzed, nem tudsz megküzdeni. Elvesztetted életörömödet. Gondolkodásmódod rugalmatlan. Ha a lábakat érinti, tarthatsz az előrehaladástól.

Germán gyógytudomány: szellemi fejlődésre van szükséged. Merev nézetek, görcsössé válás.

Ki kell nyílnod az életre, a változásokat pedig fejlődésed jeleként fogd fel. Rugalmasabbnak kell lenned, fejleszd magad!

Tüdőbetegségek: a tüdő, a szabadság és önállóság, az univerzum és az én közötti kommunikáció szimbóluma. Nehezen találod meg a helyed a világban. Haláltól való félelem. Területvesztés érzése. Korlátozottság és szomorúság érzete.

Germán gyógytudomány: szomorú vagy, nem érzed magad elég szabadnak.

Tegyél olyan dolgokat, amik örömet okoznak számodra. Régi rossz emlékek helyett életed bőségeire fordítsd a figyelmedet. Legyen egy hely, ami csak a tied, senki máshoz nem tartozik. Éld meg a szabadságod!

Vesebetegség: régi érzelmi gondolatsémákat és negatív gondolatokat tartasz vissza. Félelmek, amiket nem akarsz kiadni magadból. Vese problémái párkapcsolati problémákra is utalhatnak.

Germán gyógytudomány: félelemre utal, jelképezi az emberi és párkapcsolatokat (jobb vese férfival kapcsolatos ügy, bal vese nővel kapcsolatos ügy).

Újra kell gondolnod a környezettel való viszonyodat. Felelősséget kell vállalnod saját életedért és kézbe venni annak irányítását.

Viszketés: valami irritál téged.

Germán gyógytudomány: ingerlékenység jele, a vakarással keresgéled, mi az, ami ingerel.

Találd meg, mi az ami irritál, ingerel téged. A nyitott szív mindenre gyógyír lehet!

Remélem mindenki talált benne magára vonatkozó hasznos dolgot, ami segítség lehet a gyógyulásban. Bár az lenne a legjobb, ha soha nem kellene már hasonló írásokat olvasnunk. Mindenkinek kívánok jó egészséget, életerőt és boldogságot!

Szeretettel,

Shina

Források:

Jacques Martel – Lelki eredetű betegségek lexikona

http://www.lelekegyensuly.hu/index/index.php?menu=betegsegek_mind

Képek:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?