2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Könyvajánló: James Redfield – A mennyei prófécia

Könyvajánló: James Redfield – A mennyei prófécia

Imádok olvasni, de mindig kétkedve fogadtam azokat a véleményeket, amikor valaki azt a nézetet vallotta, hogy a könyv klasszisokkal jobb a film adaptációnál. Általában olyan témákat olvasok, amiről nem igazán készítenek filmeket. Egy kedves barátom ajánlásával kezdtem el olvasni a mennyei prófécia című könyvet, amelynek filmes adaptációját évekkel ezelőtt láttam, igaz már akkor is nagy hatást gyakorolt rám maga a téma. És valóban! Egy rendkívül izgalmas, cselekményes, kalandos mű, rengeteg spirituális tanítással átszőve, klasszisokkal magasabb élményt ad a könyv, mint a film.

Az alap történet egy Peruban talált ősi kézirat felfedezéséről szól. A főhőst megkeresi egy régi barátja, aki említést tesz egy Kéziratról, ami a világot alapjaiban rengetné meg, ha nyilvánosságra kerülne. Ezután sorsszerű „véletlenek”, megérzések és találkozások révén a főhős Peruba utazik, hogy felkutassa az ősi Kéziratot. A kaland csak itt kezdődik el igazán… A megannyi sorsszerű találkozás és az állam embereinek, valamint bizonyos vallási körök üldöztetése által, akik a végsőkig képesek elmenni, hogy a Kézirat ne lásson napvilágot a nyilvánosság előtt. A főhős kénytelen egy ideig Peruban maradni, a hazautazással az életét kockázatná. Ennek köszönhetően csodás helyekre jut el, izgalmas projektekkel és kutatásokkal ismerkedik meg útja során. A Kézirat felismeréseit sorra tárja fel a könyv, amit a főhős a saját bőrén is megtapasztal.

Röviden a könyv a következő tanítások, felismerések köré épül:

1. felismerés – A kritikus tömeg

Az életben nem léteznek véletlenek. Az első felismerés akkor valósul meg, ha tudatosodnak bennünk az életünkben bekövetkező „véletlenek” (egybeesések, párhuzamok, sorszerűségek, szinkronicitások, találkozások).

2. felismerés – A tág jelen

Ha felismerjük az univerzum természetét és rendező elvét, akkor a világ kinyílik számunkra. Lehetőségünk nyílik arra, hogy felfedezzük az élet valódi, magasabb rendű célját, újraértelmezzük az univerzumot. Ráébredünk arra, hogy mi történik a valóságban.

3. felismerés – Az energia

Ráébredünk, hogy minden, ami csak létezik, energiából épül fel, amelyre gondolataink által hatni tudunk. Idővel kifejlődik ennek az energiának az érzékelése, és felfedezzük, hogy körülöttünk minden ebből áll. Erről egy későbbi cikkben erről bővebben fogok írni.

4. felismerés – Harc a hatalomért

Rájövünk, hogy a világban a konfliktusok ezen energia harcáért folytatódnak. Ezt az energiát azonban nem a forrásból, hanem egymástól próbáljuk elvenni, így gyengítve a másikat a saját pillanatnyi dominanciával nyert energiáért. Amíg egymástól próbáljuk ezt az energiát elnyerni, addig a konfliktusok létezni fognak.

5. felismerés – A misztikusok üzenete

Tudatára ébredünk, hogy ezt az energiát nem csak az embertárainktól tudjuk elnyerni, hanem a forrásból is. Ehhez meg kell nyitnunk magunkat, szívünket pedig a szeretetre. Ez egy magasabb tudatosság állapota, misztikus átalakulás, egy euforikus, örömteli érzés.

6. felismerés – Tisztázni a múltat

Világossá válnak játszmáink, drámáink, ráébredünk eddigi működésünkre és a küldetésünkre, amely az emberiséget segíti eljuttatni egy magasabb tudatosságba. Rádöbbenünk, hogy eddig hogyan loptuk az energiáinkat másoktól, hogyan manipuláltuk őket.

Érdekesség – az energiaszerzés típusai:

Agresszív megfélemlítő: szóval és tettleg fenyeget, így nyeri az energiáját. Gyereke lehet szegény én vagy megfélemlítő típus.

Agresszív vallató: a másik gyenge pontjait keresi, folyton hibákat talál a másikban, zárkózott típusú gyereke lesz.

Passzív zárkózott: nagyfokú zárkózottsággal, állandó szomorúsággal próbálják felhívni magukra a figyelmet, ezzel nyerve energiát a másiktól. Nehezen nyílnak meg, de ezzel kivonják magukat a világ áramából. Tipikusan vallató szülők gyerekei.

Passzív szegény én: együttérzést és bűntudatot kíván kelteni azzal, hogy szüntelenül azt meséli, milyen rettenetes dolgok történnek vele, milyen nehéz az élete.

7. felismerés – Bekapcsolódni a folyamatba

A tudatos önfejlesztés szükségességéről és a személyes küldetésünk megtalálásáról szól, valamint a belső intuíciónk felfedezéséről. Az útmutatás gyakran érkezik véletlenek, álmok, álmodozások, találkozások, gondolatok, bevillanó képek, vagy intuíció által. A személyes küldetésünk megtalálása által egyre több misztikus egybeesés lesz az életünkben, és egyre inkább vezetve leszünk sorsunk beteljesítése felé.

8. felismerés – Az interperszonális etika

Megtanuljuk az interperszonális etikát, amelynek célja egymás felemelése. Ha energiát adunk egy másik embernek, akkor a miénk is nőni fog. Testünk magasabb szintű érzékelésre lesz képes. Párkapcsolatra vonatkozó intelem, hogy ne adjuk fel magunkat (utunkat) egy másik emberhez való túlzott ragaszkodás miatt. A gyerekeket szeretettel és játszmák nélkül neveljük.

9. felismerés – Az új kultúra

Kialakul egy új spirituális kultúra és utópisztikus társadalom. Az emberek egyre magasabb frekvencián fognak rezegni, melynél már a mennyország is láthatóvá válik, a dimenziók össze fognak érni. Az ember meghaladja az élet-halál körforgását.

Bátran ajánlom bárkinek ezt a könyvet, izgalmas kalandokba szőtt univerzális tanítások vannak benne, egy kis romantikával fűszerezve.

Szeretettel,

Shina

Források:

James Redfield – A mennyei prófécia

Képek:

https://pixabay.com

https://www.pexels.com

Vélemény, hozzászólás?