Vegan csípős szecsuáni mártás rizzsel
Húspótlék: körülbelül 20 dkg lisztbe rakok fűszereket, nem sajnálom tőle: só, bors, őrölt színes bors, köménymag, kevés kurkuma és pirospaprika, opcionálisan bazsalikomot és szárított petrezselymet is szoktam bele rakni. Az sem probléma, ha túl fűszeres lesz. Egy tojást belekeverek (vegán verzió chia mag) és adok hozzá annyi vizet, hogy éppen keverhető állaga legyen (megközelítőleg nokedni sűrűségű). Forrásban lévő vízben kifőzöm, evőkanállal szoktam adagolni. Nem fontos, hogy szép formája legyen, mert ha megfőtt és kihűlt, csíkokra vágom.
Fél vöröshagymát vajon megpirítok, hozzáadom a csíkokra vágott „majdnem husit”, kicsit rápirítok, majd hozzáöntöm a csípős szecsuáni mártást. Rottyintok rajta egyet, majd kifőzöm hozzá a rizst.