2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

A gondolat és az érzés hatalma

A gondolat és az érzés hatalma

A gondolat hatalmáról már az ókori filozófusok és a Biblia is rengeteg említést tett. Vajon ha tisztában lennénk azzal, hogy milyen óriási teremtő ereje van gondolatainknak és az érzéseinknek, ha tudatában lennénk annak, hogy valóságunkat mi magunk teremtjük, akkor is ugyanúgy gondolkodnánk?

„Ne gondolj a rosszra, mert a mélybe taszít. A jó gondolat ajándék, szárnyalás, magasba vágyódás – felemelkedés.” (Hioszi Tatiosz)

Pár hete ismerkedtem meg Neville Goddard fantasztikus munkásságával, szeretnék pár gondolatot és tanítást megosztani a munkásságából.

A tudatosság az egyetlen valóság. Ha meg akarjuk ismerni a teremtés titkát, akkor a tudatossághoz kell fordulnunk. Valóságunkat úgy teremtjük, hogy a tudatos elménk gondolatokat és elképzeléseket hoz létre, amelyek a tudatalattinkba automatikusan belevésődnek. A tudatalattink a bevésődött gondolatoknak pedig formát ad, hogy azok ki tudjanak fejeződni. A tudatalatti az érzéseinket fennálló tényként kezeli, így mindig arra törekedik, hogy azt kifejeződésre juttassa az életünkben. Például ha kérsz valamit, de kétely van benned, akkor az nem fog megvalósulni, mert az érzés (vagyis a kétely) felülírja a megvalósulás lehetőségét. Ellenben ha feltétel nélkül hiszel kérésed megvalósulásában és azt az érzést is hozzáadod, mintha az már megvalósult volna, akkor az meg fog valósulni! A hála érzésének hozzáadásával erősíted a kért dolog beteljesülésének lehetőségét.

Nem hiába a mondás: vigyázz, mit kívánsz!

A hit erőssége ad fizikai formát a vágyaknak. A vágyak sokszor azért nem valósulnak meg, mert feltételhez kötjük azok megvalósulását. Ne akarjuk eldönteni, hogy a vágyaink miként teljesüljenek, hagyjuk azt az univerzumra. Sokszor pedig a tudatos elme és a tudatalatti ellentétes programja miatt nem valósulnak meg a vágyaink. Például ha anyagi gyarapodást kérsz, de mellette szegénységtudatod van, az nem fog megvalósulni, mert az érzés mindig erősebb a kívánságnál.

A teremtő folyamat menete:

A teremtő folyamat egy gondolattal kezdődik, irányát az érzés adja és a cselekvési akarattal fejeződik be. A gondolatok az érzéseken keresztül vésődnek bele a tudatalattiba. Ezért is annyira fontos az érzéseink irányítása, mert kulcs lehet egy boldog élethez. Az érzések közül mindig az erősebb érzés nyilvánul meg a fizikai síkon. Egy egyszerű példán bemutatva, az egészséges vagyok kijelentés sokkal erősebb, mint az egészséges leszek. A leszek azt jelenti, hogy még nem vagyok abban az állapotban. A vágyakra úgy kell tekinteni, mintha az már egy fennálló állapot lenne.

A tudatalattink azt fogadja el igaznak, amit annak hiszünk.

Ha a gondolatok és az érzések önkontrollja még nehézségeket okoz, akkor az alvás és az ima segítő erejét bátran használhatod. Ezt a következő cikkben bővebben kifejtem.

Ne feledjük, ha érzéseinket és gondolatainkat meg tudjuk változtatni, azzal sorsunkat is megváltoztatjuk!

Szeretettel,

Shina

Források:

Neville Goddard – Az érzés a titok

Ezúton köszönöm Bob Ramónának és Szabó Petrának, hogy magyarul nyilvánosságra hozták Neville Goddard munkásságának egy részét, ami youtubon, hangoskönyv formájában bárki számára elérhető:

Képek:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?