Franciasaláta hamis tojáskrémmel és rántott búzahússal vegán
Hozzávalók:
- Franciasaláta alap: 2 közepes sárgarépa, fél kiló fagyasztott zöldborsó, 4 burgonya, 2 db alma, 5 db csemege uborka
- Vegán majonéz
- Vegán tejföl
- Mustár
- Fehérbors
- Só
- Cukor
Hamis tojáskrém:
- 4 burgonya
- Tartármártás
- Reszelt torma
- Mustár
- Kurkuma
- Feketesó
Rántott búzahús:
Recept: https://shina.hu/szejtan-buzahus/
Bundához: liszt, csicseriliszt, kurkuma, feketesó, víz, prézli.
Elkészítés:
A burgonyákat megmosom, hajában megfőzöm (8-at főzök a hamis tojáskrémhez is kell 4 db burgonya) héját forrón érdemes leszedni (villát beleszúrva nem éget meg). Sárgarépát apró kockákra vágom, zöldborsóval megpárolom. Almát, uborkát apró kockákra vágom. Elkészítem a tartár alapot, (vegán majonéz és tejföl, citromlé, mustár, só, fehérbors, cukor) érdemes többet készíteni belőle, mert a hamis tojáskrémhez is kell majd belőle. A hozzávalókat csak hidegen szabad összekeverni.
Hamis tojáskrém:
A 4 félretett, megfőtt és hámozott burgonyát burganyatörővel összetöröm, hozzáadom a tartármártást, kurkumát, feketesót, mustárt és reszelek bele tormagyökeret.
Rántott búzahús:
A linken megtalálható az alaprecept. A kirántáshoz összekeverek csicserilisztet, kurkumát és feketesót egy kis vízzel (hogy olyan állaga legyen mint felvert tojásnak). Először a sima lisztben, majd a csicserilisztes masszában végül a zsemlemorzsában megforgatom a búzahúst, majd növenyi olajban kisütöm.
Hamis tojáskrém: