Krumplis tallér csírával
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb burgonya
- 1 nagy bögre liszt
- Növényi olaj vagy zsír
- Só
- Bors
- Csíra
- Balzsamecet
Elkészítés:
A burgonyákat megpucolom, lereszelem, kinyomkodom, egy nagyobb tálba rakom. Egy nagy bögre lisztet csomómentesre kikeverek vízzel (sűrűbb állaga legyen, mint a nokedlitésztának), sót (én nagyon szeretem hozzá a fűszeres sót), borsot adok hozzá ízlés szerint, majd összekeverem a lereszelt burgonyával. Egy kisebb serpenyőbe körülbelül egy ujjnyi magasságban növényi olajat töltök, felforrósítom, majd kanállal adagolom a serpenyőbe a masszát, 1 cm-re lapítom a pogácsákat és mindkét oldalon aranybarnára sütöm. Ebből a mennyiségből 10 darab pogácsa jött ki. Nagyon egyszerű, gyors recept és nagyon finom. A csírákat magam termesztem, szuper 3 szintes nagy csíráztatóedényben. A csírákat kis balzsamecettel ízesítem.