2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Élj mindenben, mindenkor

Élj mindenben, mindenkor

Aki kicsit is foglalkozott már a spiritualitással, biztosan találkozott már azzal a mondattal, hogy élj a jelenben, csak a pillanatot éld meg, más nem számít. Egyik oldalról valóban könnyebb lenne az életünk, ha mindig csak a jelen pillanatban élnénk, és nem emlékeznénk. Másrészt, akik most vagyunk, az mind a múltunk következménye. Attól vagyunk azok, akik vagyunk, amiket megéltünk a múltban, az mind formált minket. Elég nagy hiba, ha néha nem vetünk számot a múltunkról, mik történtek velünk, mit tanultunk az eseményekből. Igenis vannak időszakok, amikor a szép emlékekre való emlékezés adhat ö,löketet vagy akár célokat a jelenben, jövőben. Sokan teljesen elzárják magukat a múltjuktól, ezzel rengeteg feldolgozatlan traumát cipelnek magukkal. Sokan pedig csak a múltjukban élnek, és elfelejtenek közben igazán élni.

A másik téma, hogy ugyan miért is ne álmodozhatnánk néha, miért is ne járhatnánk a jövőnkben? Az elképzeléssel, álmodozással, ha pozitív érzések is társulnak hozzá, már teremtjük is valóságot. Kellenek az elképzelések, célok, a jelennek sokszor ez ad értelmet.

Életünk legnagyobb részét valóban a jelen pillanat megélésével kell töltenünk, de ha van egy kis időnk, akkor igenis vessünk számot a múltunkról, élményeinkről, tanulságokról, ha így teszünk, sokkal nagyon perspektívában láthatjuk jelen helyzetünket és megérthetjük, mi miért történt, illetve történik. És igen, néha álmodozzunk céljainkról, vágyainkról, de öröm és ne hiány érzetével, mert ezzel teremtünk.

Szeretettel,

Shina

Kép:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?