2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

A megosztottság csapdájában

A megosztottság csapdájában

EGYség. KÉTség. Korunk társadalmi berendezkedése a megosztottságon alapul. Csak egy megosztott, kiszolgáltatott, félelmekkel manipulált társadalmat lehet a megfelelő módon irányítani. Ezt a hatalom nagyon jól tudja. Meg kell osztaniuk az embereket politikai, vallási, faji, vagyoni és világnézeti meggyőződésük alapján. A cél mindenben elérni a megosztottságot, amire csak ráhatásuk van.

Mindenki tud példát mondani, mikor nagyobb családi összejövetelen a politikai, esetleg vallási hovatartozás vita forrásává vált, nem is beszélve az elmúlt időszak egyik legnagyobb megosztó témájáról, az oltásról. Nem csak az emberek között, hanem a családokon belül is sikerült elérni a céljukat. Ahol megosztottság van, ott nincs igazi szeretet, elfogadás és legfőként összetartás…

Ugyan mit tudna kezdeni a hatalom egy összetartó társadalommal, ahol az emberek egymást segítik, közös cél és érték mentén élik az életüket? A kérdés költői volt… Ezen a ponton utána lehet olvasni Izland példájának a 2008-as gazdasági világválság kezelését illetően, akik EGYként léptek fel a világ nagyhatalmai, bankjai és korrupt vezető ellen…

Kíváncsi leszek, hogy eljön-e valaha az az idő, mikor a világ egyik legmegosztottabb népe átlát a szitán és azt mondja elég, nem kérünk többet a manipulációból és hazugságokból.

Kíváncsi vagyok, hogy eljön-e az az idő, mikor az emberi kapcsolatokat az őszinte szeretet, tisztelet (ami nem rang, hanem jellem és bölcsesség függvénye lesz), egymás elfogadása és segítése motiválja majd, nem pedig a rosszindulat, irigység, el nem fogadás és kritika.

Hiszek benne, hogy eljön az az idő, mikor nem lesz más választás, csak az összefogás. Csak ott lesz az ERŐ és az emberhez méltó ÉLET lehetősége.

„Igazi közösség csak ott jön létre, ahol az emberek rejtélyes módon szeretik egymást. Vagyis barátok. Minden érdeken, valláson, politikán, társadalmi helyzeten és világnézeten túl.” (Müller Péter)

dav

Képek:

https://pixabay.com

Saját kép

Vélemény, hozzászólás?