2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ropogós magvas kovászlap

Ropogós magvas kovászlap

Hozzávalók:

  • 1 befőttesüveg kovász
  • Víz
  • Szezámmag
  • Napraforgómag

Elkészítés:

A kovászt elkeverem körülbelül 1-1,5 dl langyos vízzel, sózom. (Előtte ne felejtsünk el egy kanállal félrerakni belőle tovább etetés céljából, így folyamatosan lesz kovászunk. Kovászt egyszerűen lisztből és vízből lehet készíteni, eteni is 1 kanál liszttel és 1 kanál vízzel kell naponta. Neten találunk egyszerű leírásokat). Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd kanállal elegyengetem rajta a kovászt. Megszórom szezám- és napraforgómaggal. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt aranybarna ropogósra sütöm. Nagyon egészséges. A ropogtatnivaló Hesse Heidi Toth receptje alapján készült.

Az ízesítéseknek csak a fantáziánk szab határt. Megszórhatjuk sörélesztőpehellyel is (sajtos ízt ad), füstölt pirospaprikával, szórhatunk rá fűszereket (rozmaring, köménymag, oregánó, feketebors, bármi, amit szeretünk), vagy akár megkenhetjük fokhagymás vegán tejföllel a tetejét.

dav

Vélemény, hozzászólás?