Ropogós magvas kovászlap
Hozzávalók:
- 1 befőttesüveg kovász
- Víz
- Só
- Szezámmag
- Napraforgómag
Elkészítés:
A kovászt elkeverem körülbelül 1-1,5 dl langyos vízzel, sózom. (Előtte ne felejtsünk el egy kanállal félrerakni belőle tovább etetés céljából, így folyamatosan lesz kovászunk. Kovászt egyszerűen lisztből és vízből lehet készíteni, eteni is 1 kanál liszttel és 1 kanál vízzel kell naponta. Neten találunk egyszerű leírásokat). Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd kanállal elegyengetem rajta a kovászt. Megszórom szezám- és napraforgómaggal. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt aranybarna ropogósra sütöm. Nagyon egészséges. A ropogtatnivaló Hesse Heidi Toth receptje alapján készült.
Az ízesítéseknek csak a fantáziánk szab határt. Megszórhatjuk sörélesztőpehellyel is (sajtos ízt ad), füstölt pirospaprikával, szórhatunk rá fűszereket (rozmaring, köménymag, oregánó, feketebors, bármi, amit szeretünk), vagy akár megkenhetjük fokhagymás vegán tejföllel a tetejét.