2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Vegán spenótfőzelék főtt krumplival

Vegán spenótfőzelék főtt krumplival

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss spenótlevél
  • 1 liter növényi tej
  • 3 kanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Cukor
  • Pár szem burgonya

Elkészítés:

A spenótlevelekről lecsippentem a szárát, leforrázom, majd 2-3 percig forralom. Szűrővel kiszedem, kevés vízzel összeturmixolom. A fokhagymát lereszelem, kevés növényi vajon dinsztelem. A turmixolt spenótot hozzádom, hozzáöntöm a 1 liter növényi tejet (én rizstejet használtam). A lisztet csomómentesre ki szoktam keverni mielőtt hozzáadom főzelékhez, így biztosan nem lesz csomós. A só mellett 3-4 kanál cukrot szoktam hozzárakni, kellemes ízt ad így a spenótnak. Összerottyintom és kész is. A burgonyát kockákra vágom, sóz vízben kifőzöm.

Vélemény, hozzászólás?