Vegán spenótfőzelék főtt krumplival
Hozzávalók:
- 1 csomag friss spenótlevél
- 1 liter növényi tej
- 3 kanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- Só
- Cukor
- Pár szem burgonya
Elkészítés:
A spenótlevelekről lecsippentem a szárát, leforrázom, majd 2-3 percig forralom. Szűrővel kiszedem, kevés vízzel összeturmixolom. A fokhagymát lereszelem, kevés növényi vajon dinsztelem. A turmixolt spenótot hozzádom, hozzáöntöm a 1 liter növényi tejet (én rizstejet használtam). A lisztet csomómentesre ki szoktam keverni mielőtt hozzáadom főzelékhez, így biztosan nem lesz csomós. A só mellett 3-4 kanál cukrot szoktam hozzárakni, kellemes ízt ad így a spenótnak. Összerottyintom és kész is. A burgonyát kockákra vágom, sóz vízben kifőzöm.