2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vonzás törvény és tükör elv

Vonzás törvény és tükör elv

Számtalanszor elgondolkozhatunk azon, hogy vajon miért vonzottunk be bizonyos szituációkat és minőségeket az életünkbe. Van, hogy nem értjük, miért kerültünk az adott helyzetbe, de idővel általában magunktól is rájövünk, hogy mi miért történt, feltéve ha tudatosan próbáljuk élni az életünket. Fától az erdőt helyzet… Pedig minden eseményt, állapotot és személyt mi idézünk meg az életünkben, akár tudatában vagyunk, akár nem. Javarészt rezgésünkkel, vagy egyszerűen tanító, erősítő céllal vonzunk. Kétségtelen, hogy rendkívüli emelő/tisztító energiák érik nap, mint nap a Földet és ezt mindenki érzékelheti „tudatosságától” függetlenül. Minden negatív programnak, mintának, bennünk lévő negatív érzésnek fokozatosan ki kell égnie, az utóbbi időben pedig a legtöbb ember „gyorstalpalót” kapott. Ezt megélhetjük pokolnak, de nézhetünk rá áldásként, ami lehetőséget ad a gyors átalakulásra, fejlődésre. Egy biztos, sokszor kőkekemény szembenézni árnyoldalunkkal, ezért inkább a másikban látjuk meg azt, hárítjuk a felelősséget, a körülményekre vetítjük az okokat. Most csakis magunkon kell dolgozni, aki eddig nem tette, uccu kezdje el, szükség lesz a közeljövőben a lehető legtisztább önismeretre a középpontunkban maradáshoz.

Kliséknek hangozhatnak a következő mondatok, de ha valaki a megfelelő rálátással rendelkezik önmagára és az életére, helyzeteire, kapcsolataira, akkor belátja, hogy bölcs szavak ezek. 

Ami nem tetszik bennem, azt javítsd ki önamagadban!”

Ha valakinek problémája van veled, az legtöbbször nem rólad szól, hanem a másik emberről. Amennyiben nincs dolgod egy adott helyzettel, érzéssel, szituációval, akkor nem fogsz vele találkozni, vagy ha igen, akkor sem lesz rád hatással. Ha nem tetszik a másikban egy dolog, vagy valamilyennek látod, ezalatt negatív jelzőt értek, akkor vizsgáld meg, hogy benned mennyire van meg az adott minőség. Nagy valószínűséggel sokkal jobban, mint gondolnád. A másik eset, ha érzelmileg nagyon megérint, de nem mutatod ki, elfojtod, vagy egyszerűen tagadásban vagy. Ettől még benned van, csak struccpolitikát folytatsz. Ami nincs meg benned, az hidegen fog hagyni, nem fog érzelmeket és indulatot kiváltani.

„Amikor a másikra mutatsz, hogy megítélj valakit, nézz a kezedre és lásd, hogy három ujjad tefeléd mutat.”

Amikor mások felett ítélkezel, valójában magad felett ítélkezel. Egy-egy kritika eredhet a másik kisebbségi komplexusából, tanult mintáiból, személyiségéből, rosszabb esetben rosszmájúságából. Próbálja önnös magát magasabbra emelni, hogy a másikat degradálja. Egy kritika lehet építő jellegű is. Mielőtt bármit mondunk egy másik embernek/emberről, gondoljunk bele, hogy építjük-e vele, illetve nekünk hogy esne fordított esetben…

A tükör elv, ha jobban megvizsgáljuk működésében ugyanaz, mint a vonzás törvény, csak a megvilágítás más. Próbáljunk meg mindent megvizsgálni jelenlegi életünkben és keressük magunkban a ‘mágnest’. Vajon mi van bennem, ami vonzotta azt az energiát, mintát, mi dolgom van a helyzettel, minőséggel, kapcsolattal? Mit kell még magamban tisztítanom, hogy ne legyen rám hatással? Ne kívül keressük az okokat, ne hárítsuk a felelősséget, pláne ne mást okoljunk a kialakult helyzetért. Ha mi MAGunk változunk, minden meg fog változni a körülöttünk lévő világban is.

„Minden amit látsz bennem, tebenned van. Az amit látsz pedig azon múlik, mennyi SZERETET van benned!” 

Szeretettel,

Shina

Képek:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?