Vöröslencse leves

Hozzávalók:
- Fél csomag vöröslencse (200 g)
- 3 sárgarépa
- 1 kisebb zeller
- 2 nagyobb burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- Házi vegeta
- 2 ek. kókuszzsír
- Só
- Fekete őröltbors
- Őrölt fűszerkömény, kurkuma (tetszőlegesen)
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágom, kókuszzsíron megpirítom kicsit, majd hozzáadom házi vegetát. Felöntöm 2-3 liter vízzel, fűszerezem. (Akinek nincs házivegetája lehet leveskockát vagy sima vegetát használnia). A zöldségeket meghámozom, répákat karikákra, zellert apró kockákra, burgonyát nagyobb kockákra vágom. Én a répát és a zellert kicsit hamarabb szoktam belerakni, több idő kell neki, mint a burgonyának. Az utolsó negyed órában rakom hozzá csak a jól átmosott vöröslencsét. Áztatás nélkül is bőven elég neki negyed óra. Összeforralom és kész is a leves.