Paradicsomos/bazsalikomos/zellerleveles tészta
Hozzávalók:
- Vöröshagyma
- Fokhagyma (4-6 gerezd)
- Körülbelül 30 nagyobb zellerlevél
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- Só
- Bors
- Bazsalikom
- Cukor
Elkészítés:
A recept spontán ötlet, paradicsomleveshez vásárolt zellernek rengeteg levele megmaradt, így összedobtam belőle leveshez egy második fogást. Az apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát vajon/olajon/növényi zsiradékon megpirítom. A zellerleveleket csíkokra vágom és hozzáadom. Felöntöm kevés vízzel majd hozzáadok 3 nagyobb evőkanál sűrített paradicsomot. Ízlés szerint sózóm, borsozom, cukrozom, adok hozzá bazsalikomot. A „zelleríz” nagyon intenzíven érződik rajta, így csak az készítse el, aki szereti az ízét. Spagetti tésztát főzők ki hozzá, tálaláskor friss bazsalikommal és mozzarellával díszítem.