2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Fenyőrügy szirup

Fenyőrügy szirup

A fenyőrügy szirup nagyon egészséges, kitűnő légúti megbetegedésekre, torokfájásra, köhögésre, náthára és köptetőként is használja a népi gyógyászat. A friss fenyőrügyeket ilyenkor májusban kell szedni. Legalkalmasabb fenyő a vörös, – ezüst és a lucfenyő. Az utóbbi rendelkezik a legerősebb gyógyító hatással. Ha nem ismerjük a fenyőfajtákat érdemes valakit magunkkal vinni, aki jártas a témában. Nekem a kertemben van fenyőfa, azonban arra figyeljünk, hogy csak annyi rügyet szedjünk egy fáról, amivel nem károsítjuk az egészséges fejlődését.

Hozzávalók:

  • 1 literes befőttes üveg
  • Fenyőrügy
  • Cukor

Elkészítés:

Körülbelül 30 darab fenyőrügyet szedtem, amit jól megmostam. Hagytam megszáradni. A befőttesüveget forró vízzel csírátlanítottam. Amikor a fenyőrügyek megszáradtak, rétegezve elkezdtem megtölteni az üveget, 1 réteg fenyőrügy, 1 réteg cukor. A legfelső réteg mindig cukor legyen. Pár nap után a fenyőrügyek be fognak barnulni és összeesni, a cukor elkezd majd olvadni. Ha nem, akkor rásegíthetünk pár kanál felforralt, majd visszahűtött vízzel. 3 hétig hagyjuk érlelni, majd ha szirupos állagot elérte, leszűrjük. Én tegnap készítettem, jelentkezem még képekkel a folyamatról 🙂

3. nap: elkezdett olvadni a cukor, kicsit összetömörítettem, hogy ne legyen a rügyek a cukor között levegő.

Vélemény, hozzászólás?