Gazdag vegán saláta
Hozzávalók:
- 1 db kisebb fejes vagy szívsaláta
- 1 db sárgarépa
- 1 db kápia paprika
- 1 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 1 cs vegyes káposzta mix
- 1 cs rukkola
- 1 db kígyóuborka
- Fekete vagy zöld olivabogyó
- Fél konzerv kukorica
- 1 cs füstölt tofu
- Szójaszósz
- 1 db vegán tejföl
- 2 db zsemle
- Vegán sajt
- Só, bors, fokhagymapor
- Fokhagyma
- Kókuszzsír
Elkészítés:
A hozzávalókat feldarabolom, egy nagy lábasba rakom. A zsemlét apró kockákra feldarabolom, kókuszzsíron egy belereszelt fokhagyma társaságában megpirítom, kicsit sózom. A tofut kis kockákra vágom, kókuszzsíron megpirítom, majd 3-4 evőkanál szójaszószban tovább pirítom kicsit. A tejfölbe keverek egy kis sót, borsot, fokhagymaport, illetve tetszőleges fűszereket, ez lesz az öntet a salátára. Az öntetet mindig csak a fogyasztás előtt keverem össze a salátával, így friss marad. Tálalásnál megszóróm tofuval, pirított zsemlekockákkal, tetejére egy kis sajtot reszelek.