Gyors és puha serpenyős kenyérlángos
Hozzávalók:
- 1 nagyobb bögre liszt
- 1,5-2 dl víz vagy növényi tej
- 1 teáskanálnyi morzsolt élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só
Elkészítés:
Az élesztőt 1,5-2 dl langyos vízben felfuttatom a cukorral. A lisztet egy tálban elkeverem ízlés szerint sóval (én körülbelül egy mokkáskanálnyit rakok bele). Majd hozzáadom a 1 ek. olívaolajat, a felfuttatott élesztőt és jól elkeverem. A tészta akkor jó állagú, ha sűrűbb mint egy nokedlitészta. Lehet bele rakni fűszereket, csak a fantázia szab határt, szárított fokhagymával is mennyei. Miután duplájára kelt a tészta olívaolajjal kikent kis serpenyőben a legkisebb lángon vagy fokozaton fedővel sütöm. Általában 10 perc alatt megsül egyik oldala (addigra megszilárdul a tészta teteje is), másik oldalát csak 3-4 percig sütöm. Puha, vastag, szendvicsnek is kitűnő és tényleg nagyon gyorsan kész van. A tésztát lehet variálni fűszerek hozzáadásával.