2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Gyors és puha serpenyős kenyérlángos

Gyors és puha serpenyős kenyérlángos

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb bögre liszt
  • 1,5-2 dl víz vagy növényi tej
  • 1 teáskanálnyi morzsolt élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Az élesztőt 1,5-2 dl langyos vízben felfuttatom a cukorral. A lisztet egy tálban elkeverem ízlés szerint sóval (én körülbelül egy mokkáskanálnyit rakok bele). Majd hozzáadom a 1 ek. olívaolajat, a felfuttatott élesztőt és jól elkeverem. A tészta akkor jó állagú, ha sűrűbb mint egy nokedlitészta. Lehet bele rakni fűszereket, csak a fantázia szab határt, szárított fokhagymával is mennyei. Miután duplájára kelt a tészta olívaolajjal kikent kis serpenyőben a legkisebb lángon vagy fokozaton fedővel sütöm. Általában 10 perc alatt megsül egyik oldala (addigra megszilárdul a tészta teteje is), másik oldalát csak 3-4 percig sütöm. Puha, vastag, szendvicsnek is kitűnő és tényleg nagyon gyorsan kész van. A tésztát lehet variálni fűszerek hozzáadásával.

Vélemény, hozzászólás?