Kókusztésztás palacsinta kakaós-fahéjas töltelékkel (kovásszal készítve)
Hozzávalók (6 db):
- 1 bögre fehérliszt
- 2 evőkanál kovász
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- Csipet só
- Méz (vegán verzió agave szirup)
- Holland kakaópor
- Csipet fahéj
- Kókuszolaj
Elkészítés:
A lisztet, a két evőkanál kovászt és a kókuszreszeléket (nekem tejkészítésből maradt) egy csipet sóval csomómentesre kikeverem annyi vízzel (vagy kókusztejjel), hogy megfelelő sűrűségű tésztát kapjak. Serpenyőbe öntök kevés kókuszolajat, kisütöm a palacsintákat. Kókuszolajat pótlom (körülbelül 2-3 palacsintánként) , hogy ne ragadjon a tészta a serpenyőhöz, elég pár csepp.
Egy csészényi mézbe vagy agave szirupba rakok egy mokkáskanál holland kakaóport és egy csipet fahéjat. Összekeverem, megtöltöm vele a palacsintákat. Tálaláshoz csepegtetek belőle a palacsintára, és megszórom kókusszal. Sok palacsintát készítettem már, de ilyen puha tésztája még egyiknek sem volt tojás és ásványvíz nélkül, valószínűleg a kovász számlájára írható.