2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kókusztésztás palacsinta kakaós-fahéjas töltelékkel (kovásszal készítve)

Kókusztésztás palacsinta kakaós-fahéjas töltelékkel (kovásszal készítve)

Hozzávalók (6 db):

  • 1 bögre fehérliszt
  • 2 evőkanál kovász
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • Csipet só
  • Méz (vegán verzió agave szirup)
  • Holland kakaópor
  • Csipet fahéj
  • Kókuszolaj

Elkészítés:

A lisztet, a két evőkanál kovászt és a kókuszreszeléket (nekem tejkészítésből maradt) egy csipet sóval csomómentesre kikeverem annyi vízzel (vagy kókusztejjel), hogy megfelelő sűrűségű tésztát kapjak. Serpenyőbe öntök kevés kókuszolajat, kisütöm a palacsintákat. Kókuszolajat pótlom (körülbelül 2-3 palacsintánként) , hogy ne ragadjon a tészta a serpenyőhöz, elég pár csepp.

Egy csészényi mézbe vagy agave szirupba rakok egy mokkáskanál holland kakaóport és egy csipet fahéjat. Összekeverem, megtöltöm vele a palacsintákat. Tálaláshoz csepegtetek belőle a palacsintára, és megszórom kókusszal. Sok palacsintát készítettem már, de ilyen puha tésztája még egyiknek sem volt tojás és ásványvíz nélkül, valószínűleg a kovász számlájára írható.

Vélemény, hozzászólás?