Paradicsomfőzelék főtt burgonyával, „nem” húsgombóccal :)
Hozzávalók:
- Vöröshagyma
- Sűrített paradicsom
- Liszt
- Só
- Bors
- Cukor
Gombóchoz:
- Vöröshagyma
- Fokhagyma
- Rizs
- Liszt
- Fűszerek: só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, bazsalikom, kis kurkuma.
Elkészítés:
A főzelékhez a vöröshagymát apróra vágom, növényi vajon megpirítom, majd felöntöm vízzel, sűrített paradicsommal. Egy kevés lisztet elkeverek csomómentesre, majd hozzáöntöm a főzelékhez. Sózóm, cukrozom, borsozom, kevés pirospaprikát adok hozzá, készre főzöm.
A gombóchoz kevés rizst főzők, 2 kiskanál chia magot beáztatok forró vízbe. Egy kisebb vöröshagymát apróra vágok, 2 fokhagymát lereszelek. Egy tálba öntöm a kész rizst, beáztatott chia magot, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, lisztet, fűszereket (só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, bazsalikom, kis kurkuma), és annyi vizet adok hozzá, hogy egy formázható masszát kapjak. Gombócokat gyúrok belőle és forrásban lévő sós vízben kifőzöm. Ha feljönnek a víz tetjére kész vannak.
Sós kurkumás vízben pár kockára vágott burgonyát főzök ki hozzá.