Spenótos-paprikás rizottó
Hozzávalók:
- Fél fej vöröshagyma
- 1 kápia paprika
- 1 zöldpaprika
- 1 nagy marék spenótlevél
- 1 bögre kerekszemű rizs
- Házi vegeta
- Só
- Feketebors
Elkészítés:
A vöröshagymát apró darabokra vágom, kókuszzsíron dinsztelem. A paprikákat kockákra vágom, majd hozzáadom hagymához. A spenótleveleket megmosom, lecsípem a szárukat, és szintén kockára vágom. Egy kiskanál házi vegeta (https://shina.hu/hazi-vegeta/) kíséretében hozzáadom a hagymához és paprikához, készre dinsztelem. Végén borsozom, sót nem igényelt, mert a vegeta önmagában helyettesítette a sót.
A kerekszemű rizst megmosom, dupla mennyiségű sós vízben felrakom főni. Nekem kellett még kis vizet hozzáönteni, bár én imádom a ragadós rizst… Ha megfőtt összeforgatom a zöldségekkel, a tálaláshoz csírával díszítettem.