2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Más világ – idézet

Más világ – idézet

Kedves Olvasóm! Egy jó ideje már, hogy nem születtek új posztok, időhiány miatt. Nem szoktam más emberek írását megosztani, de a minap jött velem szembe ez az írás, nagyon megfogott, a szerző átlátja létezésünk lényegi elemeit. Sajnos akármennyit kutattam, nem találtam meg az írás szerzőjét, így ha valaki magára ismer az írás alapján, kérem, jelentkezzen. Nemsokára saját cikkel is fogok jelentkezni, addig is fogadjátok szeretettel ezt az idézetet:

„A végtelenbe száguldó apró bonyodalom-halmok vagyunk.

Életünk a vonzás és taszítás maga. Létünk a semmi és minden fénylő határmezsgyéjének kereszteződésében lezajló érzelemrobbanások sorozata. Gondolataink szikrázó tünemények, fájdalmunk vöröslő tűzgolyó, boldogságunk gyorsan párolgó zuhatag.

A káosz szült minket, és a káoszba tartunk. Apró céljaink lényegtelen és mégis fontos lépcsőfokok az égig érő semmi hamuszín lépcsősorán. Bántjuk egymást. Rohanunk. Érzünk. Lökdösődünk. Egymásba rúgunk. Segítünk. Fájdalmat okozunk.

Bánatosak vagyunk. Örülünk. Bánkódunk. Sajnáljuk. Jóváteszünk. Reménykedünk. Vágyunk. Teljesítünk. Szeretünk. Gyűlölünk. Sírunk és nevetünk. Megpróbáljuk. Elesünk. Feladjuk. Abbahagyjuk. Megbánjuk. Bocsánatot kérünk. Sajnáljuk. Újra elkövetjük. Menekülünk.

Néha érezzük, hogy mennyire mocskos az egész. Ilyenkor nem akarjuk folytatni. Azt hisszük értelmetlen.

De van bennünk valami. Ott él bennem, benned és mindenkiben. Akiben nem az már meghalt. Ő a sajátunk. Ő az amit elvehetnek, de csak ha már mindent elvettek. Ő az amibe ilyenkor kapaszkodunk. Ő a REMÉNY.

Néha a könnyebb utat választjuk, aztán rágódunk, hogy mi lett volna.

Elegünk van. Látni akarjuk az egészet.

Nekem is elegem van. Látni akarom, ahogy a végtelenbe száguldok. Látni akarom, hogy kibe ütközöm, látni akarom akit bántok, akit boldoggá teszek, aki bánt. Látni akarom ahogy rohannak. Látni akarom a megoldást.

Emberi butaságok. El ne hidd, az egész csak semmi, üres fecsegés. Szeretnénk ilyen könnyen leírni, de nem, ez túl egyszerű.

Lépj tovább. Dönts, és örülj annak, hogy dönthetsz.

Válaszd a könnyebb utat és sírj a nehezebb gyümölcse után, vagy válaszd a nehezebbet és szenvedj. Legyél boldog. Te dönthetsz. Ez nagy dolog, az egyik legnagyobb.

Tudj dönteni, különben mások döntenek helyetted.

Dönts most, és sírj holnap.”

(Szerző: Ismeretlen)

Fotó: https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?