Spárgafőzelék tápiókagyönggyel sűrítve /Vegán/
Hozzávalók:
- Spárga
- Zöldség zöldje
- Só
- Tápiókagyöngy
- Növényi tej, vagy tejszín
- Növényi zsiradék
Elkészítése: növényi zsiradékon a spárgát kicsit megpárolom, felöntöm annyi vízzel hogy ellepje, sózom, s felteszem főni. Ha felforrt, felöntöm növényi tejjel, vagy tejszínnel, hozzáadom a tápiókagyöngyöt, lassú tűzön időnként kevergetve /hamar leragad a gyöngy/ addig főzöm, míg a gyöngyök áttetszőek nem lesznek. A végén apróra vágott zöldségzöldjével megszórom. Sok spárgából készítem, tavasszal rendkívül jó méregtelenítésre.
Feltétnek tökéletes hozzá a fokhagymás sült sprága, vagy a zöldpaprikából készült pörkölt. Recept következő posztokban.