Spárgafőzelék tápiókagyönggyel sűrítve /Vegán/
![Spárgafőzelék tápiókagyönggyel sűrítve /Vegán/](https://shina.hu/tartalom/uploads/2020/05/Spárga-főzelék-tápiókagyönggyel-sűrítve-Vegán-scaled.jpg)
Hozzávalók:
- Spárga
- Zöldség zöldje
- Só
- Tápiókagyöngy
- Növényi tej, vagy tejszín
- Növényi zsiradék
Elkészítése: növényi zsiradékon a spárgát kicsit megpárolom, felöntöm annyi vízzel hogy ellepje, sózom, s felteszem főni. Ha felforrt, felöntöm növényi tejjel, vagy tejszínnel, hozzáadom a tápiókagyöngyöt, lassú tűzön időnként kevergetve /hamar leragad a gyöngy/ addig főzöm, míg a gyöngyök áttetszőek nem lesznek. A végén apróra vágott zöldségzöldjével megszórom. Sok spárgából készítem, tavasszal rendkívül jó méregtelenítésre.
Feltétnek tökéletes hozzá a fokhagymás sült sprága, vagy a zöldpaprikából készült pörkölt. Recept következő posztokban.
![](https://shina.hu/tartalom/uploads/2020/05/Spárgafőzelék-sült-spárgával-768x1024.jpg)
![](https://shina.hu/tartalom/uploads/2020/05/Spárgafőzelék-zöldpaprika-pörkölttel-768x1024.jpg)