Zödpaprikából pörkölt
Hozzávalók:
- Növényi vaj
- Vöröshagyma
- Zöldpaprika
- Só
- Füstölt őrölt pirospaprika
- Pici őrölt kömény
- Bors
- Paradicsom
- Fokhagyma
- Csípős paprika
Elkészítése: növényi vajon apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom, sózom, megszórom a füstölt őrölt pirospaprikával, majd felöntöm vízzel. Főzöm, hozzáadom az összevágott paradicsomot, borsot, őrölt köményt és addig főzöm, míg jó sűrű levet nem kapok. A paprika karikákat a végén teszem bele, csak rövid ideig főzöm, hogy ne nagyon puhuljon meg a paprika, hanem kicsit roppanós maradjon. A végén adhatok hozzá csípős pirospaprikát. Ezt elkészítheted bármilyen köret mellé.