2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Hesszer fermentált csodaital

Hesszer fermentált csodaital

Előljáróban, hogy miért is jó fermentált italt inni? Manapság az elfogyasztott élelmiszereink 90%-a halott étel, aminek az emésztőrendszerünk és egészségünk látja kárát. Emiatt rengeteg ember küzd emésztőrendszeri zavarokkal, ami sok más egészségügyi probléma melegágya. A HESSZER segít tisztán tartani a vastagbelet a lerakódásoktól, parazitáktól. Az enzimek mellet az egyik legjobb probiotikum, ha helyre szeretnénk állítani a bélflóránkat és nem utolsó sorban erős fiatalító hatása van. Az alaprecept:

Hozzávalók:

  • 4 literes befőttesüveg
  • 30-50 g szárított menta vagy 60-80g nyers menta
  • 20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztős kenyérmaradék
  • 2 g só
  • 120 g cukor
  • 120 g kovász

Elkészítés:

3 liter vizet felforralunk és leöntjük vele a befőttesüvegbe tördelt kenyeret és mentát. 8-10 órát állni hagyjuk, majd leszűrjük, a kenyeret kinyomkodjuk és a leszűrt lét visszaöntjük a tiszta befőttesüvegbe. Ehhez adjuk hozzá a sót, cukrot és a kovászt (neten sok recept található, csak liszt és víz kell hozzá). Annyi felforralt, majd visszahűtött vízzel felöntjük, hogy a 4 literes üveg tele legyen. Papírtörlővel és befőttesgumival lefedjük a tetejét és konyhapulton hagyjuk fermentálódni 4-7 napig. Minden nap kicsit átkevergetjük. Akkor készült el, ha kissé savanyúkáposztás, enyhén csípős íze van. Én 7 nap után szűrtem le üvegekbe, leszűrés után hűtőben tárolandó. Az ajánlott mennyiség naponta 3-5 dl felnőtteknek, 1-2 dl gyerekeknek.

További HESSZER receptek:

https://www.facebook.com/110454824201843/posts/126810955899563/

Vélemény, hozzászólás?