Zödpaprikából pörkölt
                Hozzávalók:
- Növényi vaj
 - Vöröshagyma
 - Zöldpaprika
 - Só
 - Füstölt őrölt pirospaprika
 - Pici őrölt kömény
 - Bors
 - Paradicsom
 - Fokhagyma
 - Csípős paprika
 
Elkészítése: növényi vajon apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom, sózom, megszórom a füstölt őrölt pirospaprikával, majd felöntöm vízzel. Főzöm, hozzáadom az összevágott paradicsomot, borsot, őrölt köményt és addig főzöm, míg jó sűrű levet nem kapok. A paprika karikákat a végén teszem bele, csak rövid ideig főzöm, hogy ne nagyon puhuljon meg a paprika, hanem kicsit roppanós maradjon. A végén adhatok hozzá csípős pirospaprikát. Ezt elkészítheted bármilyen köret mellé.