2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vegán székelykáposzta

Vegán székelykáposzta

Hozzávalók:

  • Búzahús (recept: https://shina.hu/szejtan-buzahus/)
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3/4 bögre rizs
  • Őrölt feketebors
  • Őrölt kömény
  • Füstölt pirospaprika
  • Vegaföl

Elkészítés:

A búzahúst elkészítem a linkelt recept alapján, elég csak felnégyelni, nem kell szeletekre vágni és a pácolást/kisütést is kihagyom, főzés után csak kockákra vágom. Egy fej vöröshagymát megpucolok, apróra vágok, kókuszzsíron üvegesre dinsztelem majd a felkockázott búzahússal további pár percig pirítom. Ezután hozzáadom a kicsit átöblített káposztát (ki mennyire szereti savanyúan, annyira mossa át), a rizst, fűszerezem ízlés szerint, majd felöntöm vízzel és körülbelül 1 órán keresztül lassú tűzön főzöm. Amikor a rizs megpuhul készen áll az étek, vegán tejföllel tálalom.

Vélemény, hozzászólás?