2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vegán frankfurti leves

Vegán frankfurti leves

Nem sűrűn szoktam feldolgozott vegán kész termékeket venni, de mikor megláttam a vegán frankfurti virslit, nagyon megörültem, mert nagyon szeretem a frankfurti leves ízvilágát így a virslit sem kellett mellőzni a receptből.

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 darab burgonya
  • Növényi zsiradék
  • 1 cs vegán frankfurti virsli
  • 1 pohár vegán tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 liter víz
  • Őrölt feketebors
  • Füstölt pirospaprika
  • Őrölt kömény
  • Majoránna

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágom, a fokhagymákat lereszelem és kókuszzsíron üvegesre párolom. A fűszereket hozzákeverem ízlés szerint, körülbelül 1 csapot kiskanállal raktam az őrölt pirospaprikából, őrölt köményből és majorannából, fekete borsból kicsit kevesebbet, sót pedig mindenki ízlés szerint adjon hozzá, előszőr inkább kevesebbet, utólag még mindig lehet hozzáadni. Felöntöm 2 liter vízzel. A burgonyát megpucolom, felkockázom, berakom a fazékba. Utána a kelkáposzta leveleit megmosom, csíkokra vágom és azt is hozzáadom. Közben a vegán virslit felkarikáztam és olajon megpirítottam, óvatosan, mert gyorsan le tud ragadni az edényhez. A vegán tejfölhöz adtam 1 ek. lisztet és egy kevés vizet, kikevertem, majd behabartam vele a levest. Mikor már a burgonya is megpuhult, hozzáadtam a virslit és további 5 percig főztem.

Vélemény, hozzászólás?