Vegán frankfurti leves
Nem sűrűn szoktam feldolgozott vegán kész termékeket venni, de mikor megláttam a vegán frankfurti virslit, nagyon megörültem, mert nagyon szeretem a frankfurti leves ízvilágát így a virslit sem kellett mellőzni a receptből.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 darab burgonya
- Növényi zsiradék
- 1 cs vegán frankfurti virsli
- 1 pohár vegán tejföl
- 1 ek. liszt
- 2 liter víz
- Só
- Őrölt feketebors
- Füstölt pirospaprika
- Őrölt kömény
- Majoránna
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom, a fokhagymákat lereszelem és kókuszzsíron üvegesre párolom. A fűszereket hozzákeverem ízlés szerint, körülbelül 1 csapot kiskanállal raktam az őrölt pirospaprikából, őrölt köményből és majorannából, fekete borsból kicsit kevesebbet, sót pedig mindenki ízlés szerint adjon hozzá, előszőr inkább kevesebbet, utólag még mindig lehet hozzáadni. Felöntöm 2 liter vízzel. A burgonyát megpucolom, felkockázom, berakom a fazékba. Utána a kelkáposzta leveleit megmosom, csíkokra vágom és azt is hozzáadom. Közben a vegán virslit felkarikáztam és olajon megpirítottam, óvatosan, mert gyorsan le tud ragadni az edényhez. A vegán tejfölhöz adtam 1 ek. lisztet és egy kevés vizet, kikevertem, majd behabartam vele a levest. Mikor már a burgonya is megpuhult, hozzáadtam a virslit és további 5 percig főztem.