Vegán székelykáposzta
Hozzávalók:
- Búzahús (recept: https://shina.hu/szejtan-buzahus/)
- 80 dkg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3/4 bögre rizs
- Só
- Őrölt feketebors
- Őrölt kömény
- Füstölt pirospaprika
- Vegaföl
Elkészítés:
A búzahúst elkészítem a linkelt recept alapján, elég csak felnégyelni, nem kell szeletekre vágni és a pácolást/kisütést is kihagyom, főzés után csak kockákra vágom. Egy fej vöröshagymát megpucolok, apróra vágok, kókuszzsíron üvegesre dinsztelem majd a felkockázott búzahússal további pár percig pirítom. Ezután hozzáadom a kicsit átöblített káposztát (ki mennyire szereti savanyúan, annyira mossa át), a rizst, fűszerezem ízlés szerint, majd felöntöm vízzel és körülbelül 1 órán keresztül lassú tűzön főzöm. Amikor a rizs megpuhul készen áll az étek, vegán tejföllel tálalom.