2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Vaníliás-epres pohárkrém sóskaramellával vegán

Vaníliás-epres pohárkrém sóskaramellával vegán

Hozzávalók:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter mandulatej
  • Hulala növényi tejszín
  • Cukor ízlés szerint
  • Pici só
  • Doterra citromolaj (vagy reszelt citromhéj)
  • Eper (díszítésnek)

Elkészítés:

A pudingot csomómentesre keverem egy kis tejjel, ízlés szerint cukrozom,1-2 csepp citromolajjal vagy reszelt citromhéjjal ízesítem, majd felöntöm a maradék tejjel és megfőzöm, félreteszem hűlni. 4 evőkanál cukorhoz körülbelül 4 evőkanál vizet rakok, karamellizálom, miután szép barna, a végén rakok hozzá 2-3 csipet sót. A növényi tejszínt felverem, a felét a kihűlt pudinghoz hozzákeverem, a pohár aljára rakok 1 réteg tejszínhabot, kis karamellát, ráöntöm a pudingot, még egy réteg tejszínhabot, majd a tetejét leöntöm karamellával és eperrel díszítem. Mennyei… 🙂

Vélemény, hozzászólás?