Vaníliás-epres pohárkrém sóskaramellával vegán
Hozzávalók:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter mandulatej
- Hulala növényi tejszín
- Cukor ízlés szerint
- Pici só
- Doterra citromolaj (vagy reszelt citromhéj)
- Eper (díszítésnek)
Elkészítés:
A pudingot csomómentesre keverem egy kis tejjel, ízlés szerint cukrozom,1-2 csepp citromolajjal vagy reszelt citromhéjjal ízesítem, majd felöntöm a maradék tejjel és megfőzöm, félreteszem hűlni. 4 evőkanál cukorhoz körülbelül 4 evőkanál vizet rakok, karamellizálom, miután szép barna, a végén rakok hozzá 2-3 csipet sót. A növényi tejszínt felverem, a felét a kihűlt pudinghoz hozzákeverem, a pohár aljára rakok 1 réteg tejszínhabot, kis karamellát, ráöntöm a pudingot, még egy réteg tejszínhabot, majd a tetejét leöntöm karamellával és eperrel díszítem. Mennyei… 🙂