Hagymás-babos vegán házi kenyérlángos kovásszal
Hozzávalók:
- 3 db burgonya
- Kb. 2 bögre liszt
- 2 db vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 1 kis doboz vegán tejföl
- 100 g vegán sajt
- Konzervbab
- Kukorica
- Só bors
- Kovász
- Kókuszzsírr
Elkészítés:
A burgonyát megpucolom, kockákra vágom, sós vízben megfőzöm. Leszűröm, megvárom még szobahőmérsékletűre hűlik, összetöröm, hozzádom a lisztet, 2 kanál kovászt. 2 dl vízben 1 kanál kókuszzsírt feloldok, hozzáöntöm a burgonyás liszthez, sózom, összegyúrom. Nem baj, ha a tészta nem túl kemény, én lágyabbra csináltam. Előzőleg burgonya nélkül készítettem, de úgy sokkal keményebb lett a tészta, burgonyával pedig hihetetlenül puha lett. Egy kisebb tepsit kibélelek sütőpapírral, elegyengetem benne a tésztát. Fél órát pihentetem. A tejfölt sózom, belereszelek 2 fokhagymát, összekeverem, majd megkenem vele a tésztát. Szórok rá babot, kukoricát. A hagymát megdinsztelem, sózom borsozom, úgy rakom rá a kenyérlángosra. A vegán sajtot lereszelem, megszórom a tetejét, és előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 40 percig sütöm. Mielőtt kiveszzük végezzünk villapróbát, hogy megsült-e a tészta. Isteni lett! 🙂