2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Piros borsóleves

Piros borsóleves

Hozzávalók:

  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Zöldborsó
  • Sárgarépa
  • Fehérrépa
  • Zöldség zöldje
  • Liszt
  • Chia mag
  • Növényi zsiradék
  • Bors
  • Pirospaprika
  • Vegeta

Élkészítés:

Növényi zsiradékon megpirítom a hagymát, fokhagymát. Mikor a hagyma már üveges, felöntöm vízzel. Hozzáadom a felkarikázott répát, fehérrépát, zöldborsót. Ízesítem vegetával, sóval, borssal. Egy púpozott evőkanál chiamagot felöntök forró vízzel, bögrében lefedem 10 percre. Majd kikeverem liszt, só, chiamag és víz hozzávalókból a nokedli tésztáját. Ha a zöldségek már puhulnak, csinálok rántást, hogy sűrűbb legyen a leves. Most nem pirítottam a lisztet, csak hígra elkevertem vízzel és pirospaprikával, hogy ne csomósodjon, ha hozzáöntöm leveshez. Belerakom a petrezselymet, majd a végén, mikor már szinte megfőttek a zöldségek, hozzászaggatom a nokedlit. Ha feljöttek a leves tetejére már kész is. Tartalmas, ízletes leves.

Vélemény, hozzászólás?