Piros borsóleves
Hozzávalók:
- Vöröshagyma
- Fokhagyma
- Zöldborsó
- Sárgarépa
- Fehérrépa
- Zöldség zöldje
- Liszt
- Chia mag
- Növényi zsiradék
- Só
- Bors
- Pirospaprika
- Vegeta
Élkészítés:
Növényi zsiradékon megpirítom a hagymát, fokhagymát. Mikor a hagyma már üveges, felöntöm vízzel. Hozzáadom a felkarikázott répát, fehérrépát, zöldborsót. Ízesítem vegetával, sóval, borssal. Egy púpozott evőkanál chiamagot felöntök forró vízzel, bögrében lefedem 10 percre. Majd kikeverem liszt, só, chiamag és víz hozzávalókból a nokedli tésztáját. Ha a zöldségek már puhulnak, csinálok rántást, hogy sűrűbb legyen a leves. Most nem pirítottam a lisztet, csak hígra elkevertem vízzel és pirospaprikával, hogy ne csomósodjon, ha hozzáöntöm leveshez. Belerakom a petrezselymet, majd a végén, mikor már szinte megfőttek a zöldségek, hozzászaggatom a nokedlit. Ha feljöttek a leves tetejére már kész is. Tartalmas, ízletes leves.