Zöldségleves tarhonyával
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 nagy burgonya
- 8 szem kelbimbó
- 1 kis zeller
- Kb. 30 dkg tarhonya (száraztészta)
- Házi vegeta
- Só
- Őrölt feketebors
- Füstölt pirospaprika
- Őrölt kömény
- Kókuszzsír
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom, kókuszzsíron üvegesre párolom, majd hozzáadok egy evőkanál házi vegetát. (https://shina.hu/hazi-vegeta). Lehet sima vegeta is, vagy leveskocka, ezeket csak felöntés után adom hozzá. A répákat meghámozom, felkarikázom, a burgonyát felkockázom a kelbimbókat és a fokhagymagerezdeket egészben rakom bele. (Fel lehet még dobni paradicsommal, pritaminpaprikával is) Felöntöm 2-2,5 liter vízzel. Ízesítem ízlés szerint. A tarhonyát (tojás nélküli) egy másik fazékban kókuszzsíron megpirítom és az utolsó 10 percben adom csak hozzá a leveshez.